Srpski Moloko


U moru domaćih tribjut bendova izdvaja se Tight Sweaters, koji u Beogradu četiri godine od raspada Moloko održava njihovu muziku.

Šta znači imati „tribjut bend“ u današnje doba? Toliko je originala, da je onima koji izvode obrade njihovih pesama teško da se probiju i pridobiju publiku. Među njima izdvajaju se Tight Sweaters, bend čiji koncerti uvek bude pažnju i pune sale, gde god da sviraju.

Tight Sweaters su ime odabrali po prvom albumu elektronskog benda Moloko „Do you like my tight sweater?“ iz 1995. godine. Iz mase „tribjut bendova“ izdvaja ih to što su, od šest članova grupe, tri njih – žene.

Tight Sweaters su pevačica Tijana Vladić, bek vokali Marija Ilijevski, gitarista Marko Simonović, klavijaturista Aleksandar Rajković, basista Marjan Petrović i, što je veoma interesantno, žena bubnjarka Jovana Petrović.

Pevačica Tijana Vladić je u Beograd stigla, ni manje ni više, nego iz Surdulice.

„Sve je bila ideja mog dečka, koji mi ceo život govori kako imam sličan glas kao Rošin Marfi. Kada sam došla ovde i ušla u muzičke vode, definitivno sam odlučila da se u to upustim. Jedina želja mi je da se očuva zvuk Moloko, i da ih ljudi ne zaborave bend ni nakon raspada. Hoćemo i da promovišemo fenomenalnu Rošin, koja je na naše zadovoljstvo objavila već treći solo album“, rekla je Tijana za MONDO.

Ideja o grupi se razvila kao njihova želja da se, i nakon raspada benda, uživa u harmoniji tih čvrstih tekstova i blagih tonova. Umetnička jedistvenost i harizma Moloko je nešto što će uvek buditi one dobre, pozitivne misli. Interesantna stvar u svemu tome jeste što Tijana Vladić fizički liči na bivšu pevačicu Moloko. Rošin Marfi je, inače, u svojoj muzici za nijansu pojačala notu modernog elektronskog zvuka benda. Pošto je stil pevanja ono po čemu su i jedan i drugi bend prepoznatljivi – u repertoaru Tight Sweaters nalaze se i pesme koje je Rošin napravila samostalno.

„Moja ambicija je da nam Rošin pruži podršku, kroz izdavanje novih albuma koji nam daju inspiraciju da se i dalje bavimo ovim. Radimo i autorske stvari, ja komponujem, ne želimo da se sve završi na ovome, nego želimo da sviramo i da u tome stalno uživamo“, zaključila je Tijana.

  • Autor: Milica Mančić, Mondo
  • Mondo
(Visited 108 times, 1 visits today)