SRF – Split Rock Fest – 2012


split_rock_fest_plakatSRF – Split Rock Fest – 2012 svečano je otvoren 15. juna, u prostorima Legends Bara, a za sedam dana počinje i takmičarski deo. Svi prisutni te večeri mogli su čuti: Harpoon Blues Band, Maršal, Ultimatum,  Magnolija  i Tri Cheri

Na SRF-u će se takmičiti dvadeset rock satava i to: deset grupa iz Splita, tri iz Zagreba, po jedna iz Dubrovnika, sa Hvara i Rijeke, te jedna iz Karlovca. Nastupaće i bendovi iz susednih država i to po jedna grupa iz Srbije (Beograd), Slovenije (Celje ) te iz BIH (Tuzla) što Split Rock Festu daje internacionalni, odnosno regionalni značaj.

Što se tiče takmičarskog dela, organizator je izabrao grupe i odredio raspored nastupa  u pet odvojenih večeri. Važno je napomenuti da će bendovi prolaz dalje osigurati kroz kvalitet koji će prepoznati ocenivački sud SRF-a ili prema glasovima publike. Svakog petka po dve grupe idu dalje u dve polufinalne večeri  koje će se održati 27.07.i 03.08.2012. a veliko finale biće 10.08. Svečano zatvaranje SRF-a održaće se u petak 24.08. uz bendove iznenađenja.

Bendovi u odvojenim večerima nastupaju od 22h do 02h po rasporedu:

1. veče (22.06.):

PLESKA (Split)

FREE RIDE (Zagreb)

HLADAN TUŠ (Split)

ONE POSSIBLE OPTION (Rijeka)

2. veče (29.06.):

MR. WOLF (Split)

BEZDAN (Split)

PREVAIL (Split)

FLASHBACK (Zagreb)

3. veče (06.07.):

ACHROMATIC ATTIC (Zagreb)

LATES (Beograd, Srbija)

M.O.R.T. (Split)

STRANCI (Celje, Slovenija)

4. veče (13.07.):

CONTINUUM (Split)

HANGIN’ VILLAGE (Split)

ŠAFL (Karlovac)

LAŽNI BRKOVI (Split)

5. veče (20.07.):

PODNE ROGATO (Dubrovnik)

AJLEND (Hvar)

NOISETHRILL (Orašje/Tuzla, BiH)

BENNY LAVA (Split)

Nagrade za pobednike su: snimanje kompletnog albuma u Studio Wave (producent Marko Novaković), snimanje EP-a pod producentskom palicom Gorana Kovača, promocija na Kanalu 5 i još mnogo sponzorskih nagrada za učesnike polufinalnih i finalne večeri.

Žiri SRF-a:

Luka Tomić (organizator, predsednik žirija )

Marko Novaković (producent – Studio Wave, zamenik predsednika žirija)

Ante Veršić – Wera (publicista, novinar, Muzika.hr, radio emisija Pila Naopako, član žirija)

Predrag Lovrinčević (muzičar, voditelj programa festivala, zamenik člana žirija)

S obzirom da se radi o rock muzici i u vreme letnje sezone na jednom od najatraktivnijih mjesta u Splitu-Bačvicama, očekuje se veliki broj posetilaca. Celi događaj biće izuzetno atraktivan i popraćen od strane hrvatskih medija (HRT , TV Kanal 5, Muzika.hr Mixer.hr, Slobodna Dalmacija, Radio Dalmacija, Cmar net itd.)

(Visited 54 times, 1 visits today)