SRF-Split Rock Fest 2012 (konkurs za bendove)


srf_splitU okviru muzičke rock emisije „Legends Bar“ , koja se emituje na hrvatskoj televiziji Kanal 5, ovog leta biće organizovan SRF-Split Rock Fest 2012. Festival će trajati celog leta, petkom u prostorijama Legends Bar-a počevši od 15. juna zaključno sa 24. avgustom.

Na festivalu će nastupati bendovi iz Hrvatske, ali i regiona. Cilj festivala je promovisanje rock i alternativne muzike u Splitu. Ovaj događaj privući će mnoge domaće i strane turiste jer se održava u toku letnje sezone na jednom od najatraktivnijih mesta, na Bačvicama.

Otvoren je konkurs za nastup bendova koji traje do 03. juna i svoje prijave možete slati na srf.prijava@gmail.com . Biće izabrano dvadeset grupa, a organizator zadržava pravo da odredi učesnike , njihov redosled i termine nastupa.

Prijava bi trebalo da sadrži: ime grupe, stil muzike koji sviraju, navedene članove grupe, godinu osnivanja, biografiju grupe i navedenu kontakt osobu (ime i prezime, broj mobilnog telefona, e mail adresa), kao i dva audio i/ili video snimka (obavezna jedna autorska pesma, druga po izboru).

S obzirom da će se svirke održavati petkom tokom leta, ukupno će biti deset koncertnih događaja. Na svečanom otvaranju 15. juna sviraće splitske grupe Harpoon Blues Band, Maršal, Ultimatum, Magnolija i Tri Cheri.

Takmičarski deo trajaće od 22. juna do 20. jula. Nakon pet kvalifikacionih večeri uslediće dve polufinalne (27.07. i 03.08) i finalna 10. avgusta na kojoj će nastupiti četiri benda. Pobednika će birati žiri, a i publika će imati mogućnost da izabere drugog pobednika po svom mišljenju.

Nagrade za pobednike su: snimanje kompletnog albuma u Studio Wave (producent Marko Novaković), snimanje EP-a pod producentskom palicom Gorana Kovača, promocija na Kanalu 5 i još mnogo sponzorskih nagrada za učesnike polufinalnih i finalne večeri.

Žiri SRF-a:

  • Luka Tomić (organizator, predsednik žirija )
  • Marko Novaković (producent – Studio Wave, zamenik predsednika žirija)
  • Ante Veršić – Wera (publicista, novinar, Muzika.hr, radio emisija Pila Naopako, član žirija)
  • Predrag Lovrinčević (muzičar, voditelj programa festivala, zamenik člana žirija)
(Visited 60 times, 1 visits today)