Srećan rođendan Bon Scott-u, želimo uz koncert BandX AC/DC Tribute band-a


BandXVečeras, 9. jula na splavu „Lađa“ momci iz AC/DC tribute benda BandX, koncertom će obeležiti datum rođenja, kako kažu, najharizmatičnijeg pevača u istoriji rock`n`roll-a.

S tim u vezi, čućemo samo one pesme AC/DC-a koje je Bon pevao, ali u svakom slučaju, odlična svirka je zagarantovana.

Ronald Belford „Bon“ Scott, bio je pevač u grupi AC/DC od 1974. godine. Pevao je i pisao pesme na albumima koji su promenili rok istoriju: „High Voltage“, „T.N.T“, „Dirty Deeds Done Dirt Cheap“, „Let There Be Rock“, „Powerage“ i „Highway to Hell“. U februaru 1980. godine, Bon Scott je umro od trovanja alkoholom. Naredni album grupe AC/DC „Back in Black“ posvećen je ovom neverovatnom pevaču, koji bi danas napunio 66 godina.

BandX je počeo sa radom kao grupa No Comment 1996. godine, kao prvi AC/DC cover bend u Srbiji. Posle nekoliko godina dobijaju sadašnje ime i nastupaju po festivalima i moto skupovima. Što kaže jedan novinar – radi se o ljudima koji malo pričaju, ali zato mnogo sviraju, pa je njihov rad prevazišao granice Srbije. Poseduju dozvole autora i izdavača, a podržali su ih i Alice Cooper, Carlos Santana i američka rok novinarka i pisac biografije AD/DC Susan Masino, a uskoro će nastupati i po Evropi i Americi.

Album „Wild Ride“ objavili su 2010. godine na kome se nalazi istoimena jedina autorska pesma, a preostalih devet su obrade velikih hitova različitih bendova, ali u AC/DC maniru.

Svirka na „Lađi“ počinje u 22 časa, a ulaz je 250 dinara. I znate već: „Let There Be Rock!“

(Visited 165 times, 1 visits today)