Springtime Bluesy Fest u Beogradu: Texas Flood, Šinobusi, Cotton Pickers i Adam Hancock Band


Springtime Bluesy Fest @ Vrtoglavica, BeogradTri benda, među najboljim bluz-rok sastavima u Srbiji, Texas Flood, Šinobusi i Cotton Pickers, nastupiće na prvom festivalu pod nazivom „Springtime Bluesy Fest“ u Beogradu, 22. marta 2013. godine, u klubu Vrtoglavica (Šajkaška 15b).

Imaćete priliku da vidite i čujete koliko su zaista dobri, a kao specijalni gost na mini festivalu pojaviće se i Adam Hancock Band iz Amerike.

Grupu TEXAS FLOOD osnovao je 2004. godine gitarista i pevač Nenad Zlatanović. Od samog početka Texas Flood neguje žestok gitarski bluz-rok. Posle nekoliko promena u sastavu benda nastupaju kao „power trio“, s ritam sekcijom koju čine živa bubnjarska legenda – Vlada Golubović (ex-Bajaga i Instruktori/Riblja čorba/Suncokreti) i basista Ivan Čukić.

Prvi album „Grinnin’ In Your Face“, izdali su 2009. godine za Blues Time Records, a sadrži sedam Zlatanovićevih autorskih pesama i dva kavera: „Mr. Big“ (Free) i „Grinnin’ In Your Face“ (Eddy Son House). Producent albuma je Vladimir Negovanović. Na albumu su učestvovali: Rafael Vresnig (Raphael Wressnig) (Austrija) – Hammond B3, Little G (Mađarska) – gitara i vokal, Bili Gibson (Billy Gibson) (Amerika) – usna harmonika. U međuvremenu je Biliju Gibsonu uručena nagrada Blues Music Awards, u kategoriji instrumenta koji svira.

Od tada su imali mnogo koncerata širom Srbije i nekoliko veoma značajnih nastupa na velikim scenama u inostranstvu. Trenutno pripremaju materijal za drugi album. Nenad Zlatanović istovremeno radi na uobličavanju akustičnog solo albuma koji takođe treba da se pojavi na CD-u tokom ove godine.

Nakon uspešne mini turneje u Sloveniji i nastupa početkom godine u Subotici i Senti, novosadski bluzeri ŠINOBUSI nastavljaju svoj put po bluz šinama u pravcu Beograda. Destinacija je klub Vrtoglavica.

Na proleće ove godine Šinobusi su najavili objavljivanje četvrtog studijskog albuma, koji je u postprodukciji, kao i naredne koncertne aktivnosti, u sklopu kojih će biti i nova slovenačka turneja sredinom leta.

Nakon najavljene svirke u Beogradu, sledeća destinacija Šinobusa je Inđija, 06. april 2013. godine, u Kulturnom centru.

Šinobusi su muzička grupa osnovana krajem 2001. godine u Novom Sadu. U njihovom stvaralačkom izrazu je dominantan uticaj bluz, rok i pop muzike. Tekstovi su većinom na srpskom jeziku i često su poetski obojeni.

Sve popularniji mladenovački bluz-rok trio COTTON PICKERS objavio je svoj prvi album „Slaughterhouse Blues“, pod etiketom agencije „Long Play“. Članovi benda, Jovan Stepić (gitarista i pevač), Ivan Stepić (bas gitara) i Uroš Ugrinović (bubnjevi), nižu nastupe po Srbiji, a mogu se pohvaliti i pozitivnim reakcijama publike na njihov dosadašnji rad.

Nakon nastupa na pomenutom bluz festivalu, sledeća njihova destinacija je Long Night festival u Domu omladine, 30. marta, nakon toga su 6. aprila u Jazz klubu u Šapcu, dok su 26. aprila nešto severnije, klub Two Beers u Novoj Pazovi.

„Vrlo smo ponosni na sve ovo, i ovaj petak je naš najveći projekat do sada“ reči su vlasnika kluba Vrtoglavica, Zlatka Josića.

Početak festivala je u 22 časa, cena ulaznice je 200 dinara.

Organizator: RockSvirke – muzički sajt i agencija.

(Visited 88 times, 1 visits today)