Spot Katabazije za singl „Maldororovo pevanje“


KatabazijaUpečatljiv, atmosferičan, elegičan, mračan – bend Katabazija daje neuobičajen impuls na srpskoj muzičkoj sceni. Oni koji su bili na njihovim svirkama nisu otišli ravnodušni, a kruševački dvojac sada je snimio i spot za singl „Maldororovo pevanje“.

Katabaziju čini vokal Ljubiše Jovanovića„Zapadnomoravskog iskona priobalnog,“ „Ponoćnog Vodeničara“ i zvuk električne gitare Dušana Sredojevića, ali su u pomenutoj pesmi svirali i basista Saša Ognjanović i bubnjar Zlatko Petković „Fat Zed“ (nekadašnji članovi Scarps-a) i Zoran Vasić (klavijature).

Spot je snimljen nedaleko od Kruševca u mestu Jasika. Za kameru bila je zadužena Una Škandro, a reditelj i montažer je gorepomenuti Fat Zed.

„Katabazija istovremeno hoda i nebeskim svodom i podzemnim krajolikom prepustajući se Tvorčevom preobraženju kroz ovozemaljski zvuk, život i smrt. Zato je biografija Katabazije čudestvena bez uobičajenih podataka, bez informacija na koje se naviklo. Najbliže rečeno dadaavantgardedarkwave! (…) Suludost misli, nedopadljivost minimalističkog stroja i krajnje raspadno iracionalno stanje duha, poezija sladostrasca, buntovnog kolapsa čiji se oblik ne može nazreti jer je kao takva ispred vremena… katakombinovana šlagom ponoćnim, mudro duboka, čak veličanstveno odvratna i lepa… poput pupoljka i razlivenih latica, užarenih očiju uspeva da svežinom novog mračnog poglavlja osnuje temelj Apsolutne Slobode!“ – samoopisuju svoju rad članovi Katabazije.

U nastavku pogledajte spot za pesmu „Maldororovo pevanje“, a zainteresovanima za poeziju preporučujemo zbirke pesama pevača Ljubiše Jovanovića „Tamnina“ i „Tri Zidine Crne“.

(Visited 63 times, 1 visits today)