Splitski Dječaci objavili video za pesmu „Siromašan“


DječaciSplitsko-zagrebačka rep grupa Dječaci objavila je video za četvrti singl sa svog drugog uspešnog albuma “Istina”.

U sklopu najave za ekranizaciju pesme siromašan, pisali smo i o njihovoj saradnji sa udruženjem MOST, koje je 2002. godine otvorila prvo prihvatilište za beskućnike u Splitu. Više o tome možete pročitati ovde.

U saopšenju koje su dali Dječaci stoji sledeće: “Pjesma govori o našem siromaštvu koje nije krajnje siromaštvo, ali je jedvito održavanje na površini uz pomoć obitelji i prijatelja. Kako cemo živjeti za 20-30 godina kad se ta pomoæ iscrpi, pokušali smo vizualizirati u ovom videu uz pomoć splitskih beskućnika koji glume nas i naše voljene. Preko udruge Most, organizirana je audicija na kojoj se pojavilo 6 beskuænika. Svi su dobili uloge u videu osim jednog, jer se kasnije nije javljao na mobitel. Video smo snimali 5 dana odredujuæi budžet i plaæe beskućnicima prema ranije dogovorenom sponzorstvu. Sponzor nam je otkazao dan prije planirane premijere, znači sve smo platili sami – opet siromašni.”

Kao scenarista i režiser postprodukcije potpisani su Milan Latković i Danijel Simon.
Direktor fotografije je Rino Barbir, snimatelji Rino Barbir i Milan Latković, dok se za montažu pobrinuo Danijel Simon.

„Glavni pokrovitelj “Siromašan” videa smo mi sami, jer mnogi su nam odbili financijski pomoći da se ovo snimi. Zato neizmjerno hvala onima koji su pomogli. Hvala našim glavnim glumcima beskućnicima, nadamo se da æe vam ovo donijeti dobra u budućnosti.

Hvala Dječacima…

Pogledajte istini u oči…

(Visited 167 times, 1 visits today)