Spektakularan koncert u Lajpcigu – „Depeche“ i Gahan se vratili na turneju


 Britanska grupa „Depeche Mode” preksinoć je koncertom na „Centralnom stadionu” u Lajpcigu nastavila turneju, a više od 50.000 ljudi je nezapamćenim ovacijama pozdravilo pevača Dejva Gahana koji se čudesno brzo oporavio nakon što mu je pre samo tri nedelje odstranjen maligni tumor na bešici.

Kako navode nemački mediji, Gahan se na scenu vratio u velikom stilu ili, bolje rečeno, ponovo je u staroj formi. Publika u Lajpcigu je tokom dvočasovnog koncerta koji je započeo numerom „In Chains” pevala sa Dejvom, koji je, kao i obično, zvučao sjajno. Engleski majstori su nastup završili pesmama „Personal Jesus” i „Waiting For the Night”, a publika u kojoj je bilo fanova iz celog sveta koji nisu želeli da propuste povratnički koncert Gahana i drugova članove benda je ispratila zaglušujućim ovacijama. Budući da verovatno ni najvatreniji obožavaoci nisu bili sigurni da li će Dejv zaista izaći na binu u Lajpcigu, u ponedeljak je vladala prava ludnica na fan sajtovima, a uz pomoć SMS-ova, sajtova „Twitter” i „YouTube” srećnici koji su bili na koncertu su iz minuta u minut obaveštavali armiju fanova šta se dešava na „Centralnom stadionu”.

Iako su britanski muzičari nastavili turneju „Tour of the Universe”, još se nije poznato kada će biti održano 11 koncerata, uključujući tu i nastup u Beogradu koji je bio planiran za 20. maj na Ušću, koji su otkazani nakon što je 12. maja Gahanu pozlilo u Atini.

Izvor: Blic Online

(Visited 59 times, 1 visits today)