Spandau Ballet „pozlatio“ Beograd


„Zlatni“ momci scene osamdesetih oduševili su oko 5.000 ljudi u Areni, 23 godine nakon prethodnog druženja sa Beogradom.

„Dobro veče i hvala vam! Bili smo na dugom odmoru, ali vratili smo se“, rekao je nasmejani Toni Hedli, uvek u odelu, sa samo nekoliko kila viška…

„Ovo veče posvećeno je zabavi“, najavio je odličan provod pevač, kao i nekoliko dana ranije u intervjuu za MONDO, i koncert počeo prvom pesmom sa prvog albuma, „To cut a long story short“.

Nastup Spandau Ballet je neopisivo uživanje za fanove muzike osamdesetih, tu je drečavi sjaj roze i ljubičastog lajt-šoua, kič-romantični saksofon u odabranim trenucima, ritam koji pokreće, ali i balade.

Hedlijev glas je moćan kao i na vrhuncu karijere, i dalje izvlači i visinu i dužinu tonova, i naravno prepoznatljivo „uoooooou“, jedan od glavnih pokliča pop-roka osamdesetih. Osim što nam je prikazao glas u punoj snazi, sve vreme je đuskao, flertovao sa prvim redovima, uhvatio bačeni šal iz publike i ogrnuo se…

Setlista sadržala je sve najveće hitove benda „Highly strung“, „Instinction“, „I’ll fly for you“, „Virgin“, „Through the barricades“, „True“, ali i najave novog albuma koji Spandau Ballet sprema.

Posle sat i po svirke, na bis su se vratili „borilačkom“ pesmom „Fight for ourselves“, a onda je Beograd dočekao ono što je čekao više od 20 godina!

Pogledajte MONDO foto galeriju.

„Gold, always believe in your soul, you’ve got the power to know, you’re indestructible“, odjekivalo je u Areni uz horsko pevanje, pod zlatnožutim reflektorima.

„Hvala vam! Ovo je najbolja publika pred kojom smo svirali! Bar je sada otvoren“, našalio se Hedli za kraj.

Spandau Ballet ovim koncertom je otvorio evropski deo svetske „Reformation“ turneje, nastale nakon što su članovi benda odlučili da zakopaju ratne sekire, ponovo se okupe i pokažu i novim generacijama šta je bilo „zlato“ muzike osamdesetih. Svaka čast!

Tekst: Bojana Zimonjić

Foto: Petar Stojanović

Mondo

(Visited 68 times, 1 visits today)