Soundgarden predstavio spot za novi singl „Halfway There“


SoundgardenSoundgarden predstavili su spot za numeru “Halfway There” treći po redu singl sa albuma King Animal objavljenog u novembru prošle godine nakon šesnaest godina pauze.

Bend se ponovo okupio 2010. godine, a još jednu pauzu u nastupima planiraju nakon završetka evropske turneje koja je započela 4. septembra u Helsinkiju. Planovi benda Soundgarden uključuju i samostalnu akustičnu turneju pevača Krisa Kornela (Chris Cornell) po Severnoj Americi od 15. oktobra, kao i nastupe bubnjara Meta Kamerona (Matt Cameron) sa bendom Pearl Jam od 11. oktobra. Vredan će biti i basista Ben Šepard (Ben Shepherd) koji je 27. avgusta izdao svoj solo album prvenac pod nazivom In Deep Owl. Za to vreme, gitarista Kim Tajil (Kim Thayil) radiće na kompilaciji koja će obuhvatati singlove benda Soundgarden izdate u Evropi i Australiji, kao i one koji su se pojavili u filmovima.

Singl “Halfway There” predstavlja sudar pop i grandž pravca sa ritmom uz koji se lako može zaplesati i delovima obojenim distorzijom, gitarskim solažama i tipičnim grandž harmonijama.

(Visited 82 times, 1 visits today)