Snima se dokumentarac o bendu Grateful Dead u saradnji sa Martinom Skorsezeom


Grateful DeadU čast 50. godišnjice benda naredne godine, Grateful Dead su najavili planove za dokumentarac koji će se baviti retrospektivom sveobuhvatne karijere, čiji će izvršni producent biti Martin Skorseze (Martin Scorsese), a režiser Amir Bar-Lev.

Bar-Lev je veoma cenjen po svom radu pa se očekuje da ponudi do sada neviđen pogled na jedan od najfascinantnijih rokenrol bendova, prenosi magazin Billboard.

„Mnoge priče su ispričane o Grateful Dead tokom godina. Kako nam se približava 50. godišnjica, smatrali smo da je vreme da ispričamo i jednu našu, a Amir je savršen da nam pomogne u tome. Nije potrebno ni naglasiti da smo počastvovani saradnjom sa Martinom Skorsezeom. On je napravio neke od najvećih muzičkih dokumentaraca sa našim omiljenim glumcima i počastvovani smo što je uključen u naš projekat. 50. godišnjica biće značajan jubilej koji ćemo prslaviti sa našim fanovima i jedva čekamo da podelimo ovaj film sa njima“, rekli su preživeli članovi benda Miki Hart (Mickey Hart), Bil Krojcman (Bill Kreutzmann), Fil Leš (Phil Lesh) i Bob Vir (Bob Weir) u zajedničkoj izjavi.

Trenutno neimenovan projekat će biti kombinacija neobjavljenih snimaka sa proba, starih intervjua i raznih trenutaka iskrenosti snimljenih tokom pola veka, kao i novi razgovori sa Hartom, Krojcmanom, Lešom i Virom.

„Grateful Dead bio je više od benda. Oni su bili sopstveni svet, naseljen milionima vernih fanova. Veoma sam srećan da će se ta slika ovekovečiti i ponosan sam što sam uključen“, rekao je Skorseze u izjavi.

„Prošlo je deset godina od kada sam odlučio da napravim prvi film o bendu Grateful Dead i oduševljen sam da se to konačno dešava“, dodao je Bar-Lev.

(Visited 159 times, 1 visits today)