Sluša pank i svira bubnjeve, a tek mu je šest godina


Šestogodišnji bubnjar Đurađ Đuričić iz Kraljeva nastupiće sa našim proslavljenim bubnjarem Dragoljubom Đuričićem na koncertu „Džinovi i patuljci – Rame uz rame” u četvrtak na Kolarcu. Mali Đurađ svoj omiljeni instrument počeo je da svira kada je imao samo jednu godinu.

Đurađ je na MTV-u video pank-rok bend „Grin dej”, koji mu je postao omiljen, čak je tražio i da se oblači kao oni. Tetka mu je kupila prvi plastični bubanj i tada smo uvideli da je zaista talentovan, nakon čega smo mu kupili pravi bubanj za njegov uzrast. Nikada ga niko nije učio da svira, jednostavno ono što čuje, to i odsvira – kaže za naš list Đurađeva mama Branka.
Mali, ali ozbiljan bubnjar Đurađ sluša Peperse, Partibrejkerse, Van Goga i druge bendove.
– Prilično je muzikalan. Zvuk prepozna i u motoru automobila. Na nastupima nema tremu, čak kaže „Neću da gledam u publiku, već u bubanj” i prilično je samokritičan – dodaje mama Branka.
Tata Igor svira gitaru, a Đurađova mlađa sestra pokušava da prati batin ritam na bubnjevima i voli da peva.
– Na zidu, pored brojnih postera, ima i palice koje je dobio od bubnajra bendova Riblja Čorba, Partibrejkersi, Leb i sol, No smoking orkestra i naravno Dragoljubove. Za svoje drugare svirao je i na festivalu u Vrnjačkoj banji – priča Branka Đuričić.
Prvi koncert s bubnjarem Dragoljubom Đuričićem Đurađ je imao sa dve i po godine. Iako imaju isto prezime, nisu rođaci.
– Kada sam čuo za njega, stupio sam u kontakt s njegovim ocem i otišao kod njih. Đurađ je tada već znao da svira bubnjeve i imao je na zidu jedan moj poster. Kada me je video, pogledao je u poster, pa u mene i tako nekoliko puta, a zatim je stavio cuclu u usta, počeo da plače i otrčao kod mame. On svira po osećaju i poseduje neverovatnu energiju. Na koncertu u četvrtak sviraćemo kompoziciju koju sam nazvao „Đurađova igra”, mada sigurno će biti i improvizacija – kaže za „24 sata” Dragoljub Đuričić.Mladi talenti sa iskusnim muzičarima
melodija Na koncertu „Džinovi i patuljci – Rame uz rame”, u organizaciji Fonda „Deca deci“ i Beogradske dečje filharmonije, u četvrtak od 20 sati nastupiće mladi muzičari koji će imati priliku da sviraju sa vrhunskim muzičarima. Zajedno s malim muzičarima nastupiće Leontina, Jelena iz Zane, Sanja Ilić, Jadranka Jovanović, Ognjen Popović, Ognjen Radivojević, Teodora Bojović, Miloš Milovanović, kao i gudački kvartet Intermeco. Karte za koncert mogu se kupiti na biletarnici Ilije M. Kolarca po ceni od 500 dinara.

Mladi talenti sa iskusnim muzičarima
Na koncertu „Džinovi i patuljci – Rame uz rame”, u organizaciji Fonda „Deca deci“ i Beogradske dečje filharmonije, u četvrtak od 20 sati nastupiće mladi muzičari koji će imati priliku da sviraju sa vrhunskim muzičarima. Zajedno s malim muzičarima nastupiće Leontina, Jelena iz Zane, Sanja Ilić, Jadranka Jovanović, Ognjen Popović, Ognjen Radivojević, Teodora Bojović, Miloš Milovanović, kao i gudački kvartet Intermeco. Karte za koncert mogu se kupiti na biletarnici Ilije M. Kolarca po ceni od 500 dinara.

Izvor:

24sata.rs

(Visited 93 times, 1 visits today)