Sleš 31. jula u Areni


SlashJedan od najpoznatijih gitarista svih vremena Sleš stiže u Beograd, gde će nastupiti 31. jula u Areni u okviru Jelen Live serije koncerata. Čovek koji je postavio nove standarde u sviranju električne gitare najpoznatiji je po radu u kultnoj grupi „Guns N’Roses“.

Pravo ime ovog muzičara je Saul Hadson, nakon napuštanja ove grupe zbog neslaganja sa frotmentnom Akselom Rouzom sredinom devedesetih, ubrzo postao deo supergrupe „Velvet revolver“.

Magazin „Time“ ga je 2009. godine svrstao na drugo mesto deset najboljih električnih gitarista svih vremena, a takođe se nalazi i na 21 poziciji „Gigwise“ liste sa „50 najslavnijih gitarista ikada“. Njegov fantastični solo u pesmi „November Rain“ i dalje drži rekord u dužini.

Prvi solo album izdao je prošle godine, a u okviru svetske turneje povodom promocije albuma, nastupiće po prvi put i u Beogradu.
Hitovi „Gansa“, „Velvet revolver“, kao i sa najnovijeg albuma, čine reportoar Slešove turneje. Kao pevač s njim na turneju ide Majls Kenedi, frontmen benda „Alter Bridge“.

– Dosta pevača je prošlo kroz audiciju za „Velvet revolver“. Ostala mi je jedna pesma za solo album za koju nisam imao pevača, pa sam pozvao Majlsa Kenedija. Poslao mi je svoj neverovatni glas za pesmu „Starlight“. Ne znam da li sam ga primorao da krene sa mnom na turneju ili je stvarno to želeo – rekao je Sleš u šali.

U svojoj petogodišnjoj tradiciji „Jelen Live“ omogućio je nastupe Ijana Brauna, „Iggy and The Stooges“ i legendarnih „Guns N’ Roses“ koji su priredili rok spektakl prošle godine u Beogradskoj areni, sada je došao trenutak da domaća publika uživo čuje Slešove gitarske majstorije.

Karte u prodaji

Ulaznice za Slešov koncert po ceni od 2.700, 3.000, 3.500 dinara prodavaće se na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Kulturni centar Beograda, „Eventim“, šoping centar „Ušće“, knjižara „Delfi“ (SKC), Dom sindikata, „Gigstix“. Internet prodaja na: www.arenabeograd.com, www.tickets,rs, www.eventim.rs.
Prvih 100 kupaca na poklon dobijaju i knjigu „Sleš“ Entonija Boza koju je na srpskom jeziku izdala izdavačka kuća „Laguna“.

(Visited 54 times, 1 visits today)