Slavljenički koncert sastava Teška industrija u oktobru


Teška industrija @ ZagrebTeška industrija je najavila slavljenički koncert koji će se održati 15. oktobra 2013. godine u KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Slavljenički koncert pod imenom TEŠKA INDUSTRIJA 40 GODINA NAKON biće odličan povod da sadašnja postava, od čijih samih početaka su Ivica Propadalo (bas gitara) i Vedad Hadžiavdić (gitara i autor) pokaže jednu novu Tešku industriju koja živi ponovo svoj nekadašnji koncertni i diskografski sjaj.

Osim Teške industrije na koncertu će nastupiti i njihovi prijatelji: Kemal Monteno, Arsen Dedić, Halid Bešlić, Zoran Predin, Nikša Bratoš, Zele Lipovača, Miroslav Bartulica kao i gost iznenađenja kojeg je Ivica Propdalo obećao otkriti pred sam koncert.

Ovaj koncert je osim velikih imena na pozornici okupio i jednako velika imena kad je u pitanju produkcija pa će tako uz Nikšu Bratoša kao producenta, veliku ulogu odigrati i pozorišni reditelj Krešimir Dolenčić kao stage reditelj i Ivan Miladinov kao reditelj prenosa. Veliki slavljenički koncert Teške indutrije pratiće kamere HRT-a kao i Hrvatski radio u live prenosu.

(Visited 72 times, 1 visits today)