Slavilo se! – Rođendanski koncert legendarnih Partibrejkersa


Partibrejkers @ Spens, Novi SadPovodom tri decenije postojanja, 29. novembra u maloj dvorani Spensa u Novom Sadu, u organizaciji promoterske kuće Long Play, odražan je veliki slavljenički koncert Partibrejkersa.

Kao predgrupa, na scenu je izašao petočlani prestonički pank rok bend Dža ili bu, koji je trenutno na turneji u 22 grada regiona (08.11 – 22.02.), povodom 25 godina rada, tokom koje planira da objavi i novi studijski album „Kukovo leto„, koji je sniman tokom prošle godine u studiju „Fabrika“, a producirao ga je Teodor Jani (Theodore Yanni), nekadašnji producent grupe Ekatarina Velika. Na albumu se nalazi 12 pesama i po stilu je najbliži albumu „Strašni sud“ iz 1995. godine.

Izvorni rok zvuk u sprezi sa pank energijom već svojim prvim taktovima najavio je veče za pamćenje u uzavreloj dvorani. Za vreme svih sedam pesama, publika je zajedno sa Nebojšom Simeunović Sabljarom pevala uveliko poznate „Ustani i kreni„, „Kao da ništa nije ni bilo“, „Večna lovišta”, „Živeo Staljin„…

Dža ili Bu @ Spens, Novi Sad

Novina u radu benda Dža ili bu pored novog, šestog albuma, jeste i kompilacija „Dobre stvari“, koju  besplatno možete da preuzmete sa MTV sajtova. Ovo izdanje simbolično sadrži 25 pesama, odabranih od strane članova benda, u okviru kojih su tri ponovo snimljene pesme sa prvog albuma „Hej mornari“, kao i tri sa novog albuma (aktuelni singl „Vip“, dolazeći singl „Dobre stvari“ i pesma „Rizik“).

Partibrejkers @ Spens, Novi Sad

Nakon odlične svirke benda Dža ili bu, legendarni lider Partibrejkersa Zoran Kostić Cane već na samom početku obraćanja zatražio je „svetlo na publiku“… Njegova prisna komunikacija sa publikom bila je prisutna tokom cele večeri.- ona je egzaltirano reagovala na svaku njegovu rečenicu između pesama. Iako dvorana nije bila popunjena do poslednjeg mesta, novosadska publika verna fascinantnom generacijskom zvuku rokenrola, emotivna i odlično raspoložena, kao i sam bend, učinili su ovaj koncert događajem koji će se zaista dugo pamtiti.

Više je nego sigurno da bend koji na ovakav način proslavi tri decenije postojanja i aktivnog rada, ima još puno toga da ponudi svojoj publici. Partibrejkersi jesu važna žila kucavica našeg rokenrola.

Partibrejkers @ Spens, Novi Sad

Kao i gotovo uvek, na bini su pred nama „pržili“ žilavi i čvrsti odmetnici, a uz silovitu svirku odzvanjale su britke reči. Instrumentalnu virtuoznost Nebojše Antonijevića Antona (gitara), Zlatka Veljovića Lakija (bas gitara), Darka Kurjaka (bubnjevi) i Roberta Telčera (gitara) , bilo bi suvišno opisivati, ona se mora doživeti, jer zaista retko ko to može kao oni!

Ni za tren se nije gubio ritam ni emocionalni naboj. Teško je odabrati favorite od te večeri. Publika je podjednakim žarom reagovala kako na oldskul standarde, tako i na novije pesme.

Uz hitove „Kreni preme meni„, „Hoću da znam“, „Hiljadu godina, „Lobotomija „, „Noćas u gradu“, „Hoću da znam“, „Najbolje se putuje sam„, „Dugo te nema“, „Ledeno doba“, usaglašeno je pevala od prve do poslednje reči.

Takođe, i uz novu pesmu „Šta radiš?“ se pevalo.- brzo se uči ono što se voli…

Partibrejkers @ Spens, Novi Sad

Očekivano, usledio je bis i još šest pesama: „Molitva“, „Gramzivost I pohlepa„, „Ona živi na brdu„, „Ono što pokušavam“, „Ulični hodač“, „Stoj Džoni“ i „Mesečeva kći„. Za sam kraj Cane je poželeo da se čuvamo i svako dobro…

Neka tako i bude…

Ostatak fotografija možete pogledati u našoj galeriji.

(Visited 62 times, 1 visits today)