„Slaughterhouse Blues” Cotton Pickers-a od danas zvanično u prodaji


cotton__pickers_cd2_j

Članovi mladenovačkog bluz-rok benda Cotton Pickers od danas se mogu pohvaliti svojim prvim albumom „Slaughterhouse Blues“, koji je izašao pod etiketom agencije „Long Play“.

 

 

 

 

 

 

 

 

Album „Slaughterhouse Blues“ je sniman u studiju “Mr. Sound” u Petrovcu na Mlavi, dok miks i mastering potpisuje kVu. Tekstove svih deset pesama (jedna ponovljena pesma bez efekata), napisao je Jovan Stepić, gitarista i pevač Cotton Pickers-a, dok su za muziku zaslužni, kako Jovan tako i  Ivana Stepić, njegov brat (bas gitara) i Uroš Ugrinov (bubnjevi).

Inspiracija za stvaranje tekstova „bile su neke vrlo uopštne i obične stvari zapravo… Muzika je samo način na koji ja znam sebe najbolje da izrazim“, saznali  smo od Jovana Stepića.

Cotton Pickers-i sviraju bluz-rok, a ono što ih karakteriše je zasigurno oživljena emocija duha kvalitetnog bluza, koja kroz energičnost i čvrstinu u izrazu izlazi kroz njihove pesme.

Članovi benda  u skorijoj budućnosti imaju u planu i snimanje spota, a na pitanje da li se neka pesma izdvojila, evo šta nam je Jovan otkrio:

„Pesma „Alone“ se izdvojila svojom energijom i čini mi se da ljudi nekako prvo primete nju… Za nas je to iskreno bilo iznenađenje, jer u početku nismo polagali mnogo nade u tu stvar, ali…

Takođe, možemo očekivati i promocije „Slaughterhouse Blues“-a u Mladenovcu, Beogradu, Novom Sadu i drugim, većim ili manjim mestima u kojima se neguje bluz scena.
 
Svetla budućnost je pred ovim mladim bendom, a nas je interesovalo da li postoji bina na kojoj imaju san da zasviraju svoj bluz?

„Voleli bismo da sviramo svuda gde bi naša muzika mogla da pro]e zapaženo. Velike bine su uvek primamljive za svaki bend, tako da se i mi ne razlikujemo puno… Mada ne treba zaboraviti ni svirke po dobrim klubovima, gde je atmosfera ipak drugačija, nekako ličnija, samim tim i skustvo je puno bolje, kako za slušaoca, tako i za izvođača“.

Na pitanje uz koju muziku je Jovan odrastao, saznali smo i sledeće:

„Otac mi je svojevremeno bio najveći kolekcionar ploča u Mladenovcu i veliki ljubitelj muzike. Od njega sam čuo i prve tonove na gitari u koju sam se odmah zaljubio. Od najranije mladosti sam uvek nekako naginjao ka rok muzici.- zapravo, svemu što se razlikuje od „loših“ narodnjaka i slićnih stvari. Prvo su to bili, sada već ex-Yu rok hitovi, a kasnije sam ipak želeo da malo produbim istraživanje. Sve je počelo od Nirvane verovali  ili ne…  Kasnije je došao Džimi Hendriks (Jimi Hendrix), Erik Klepton (Eric Clapton), Dire Straits, U2, Bob Dilan (Bob Dylan), Stiv Rej Von (Stevie Ray Vaughan), B.B. King, Albert King, Badi Gaj (Buddy Guy), Albert Kolins (Albert Collins) i naravno Pink Flojd (Pink Floyd), čiji sam ja doživotni najveći fan. Od njih crpim svu svoju inspiraciju iako se to na našim snimcima ne vidi, Flojd je uvek uz mene.  U skorije vreme dosta pratim Džon Majera (John Mayer), Džo Bonamasu (Joe Bonamassa), Albert Kumingsa (Albert Cummings) i mnoge druge.“

Muzički zreo bend, veliki potencijal i ponos naših prostora – Cotton Pickers, naša preporuka vama.

(Visited 81 times, 1 visits today)