Skroz @ Dom omladine


Skroz @ Dom omladine, BeogradPetak, 10. jun 2011. u 21:00
DOB//Amerikana

Jedna od najzanimljivijih novih rock ‘n’ roll grupa iz Sarajeva ponovo gostuje u Beogradu! Grupa „Skroz“ formirana je 1996. godine, kada su Adnan Šaran, Nedžad Mulaomerović, Mirza Suljagić i Sloven Anzulović, tadašnji članovi Zabranjenog Pušenja i Top Liste Nadrealista, motivisani širokim opusom pesama Adnana Šarana, odlučili da napuste Zagreb, vrate se u Sarajevo i pokrenu „Skroz“.

Karte su u pretprodaji na Blagajni DOB, po ceni od 400 dinara.

Do sada su izdali tri studijska albuma: „Skroz“ (2000), „Savršeni Organizam“ (2004) i „Regija“ (2008).

Adnan Šaran je sigurno jedan od najplodnijih i najzanimljivijih novih kompozitora i tekstopisaca na bosanskoj sceni, a „Skroz“ spadaju u najcenjenije tamošnje rock postave kao jedan od retkih predstavnika gradske kulture u Bosni i Hercegovini.

Trenutno se suočavaju sa sličnim problemom kao i većina grupa širom bivše Jugoslavije – naime, novi materijal koji su pripremili od poslednjeg izdavanja albuma impresivan je kako umetnički tako i količinski, ali grupa nailazi na poteškoće u objavljivanju, zahvaljujući činjenica da rapidno opada broj izdavača. Prvi video spot koji bi trebalo da najavi objavljivanje najnovijeg albuma (još uvek u „demo“ fazi, sprema se za izdavanje u ranu jesen) jeste onaj za pesmu Amerikanac – upravo možete premijerno pratiti na MTV ovaj video snimljen u Sarajevu u saradnji sa Srđanom Žikom Todorovićem (inače prijateljem Adnana Šarana).

{youtube}g5vi7-SE4zQ{/youtube}

(Visited 39 times, 1 visits today)