Skindred pojačava program INmusic festivala


Organizatori zagrebačkog INmusic festivala koji se ove godine održava od 24. do 26. juna objavili su Skindred kao najnovije pojačanje muzičkog programa.

Skindred je 1998. u Velsu okupio frontmen Benji Webbe , a od onda pa sve do danas talentovana velška četvorka uspešno kombinuje niz žanrova, od punka, junglea, ska, hip hopa, metala sve do dubstepa.

Već s prvim albumom “Babylon” iz 2002. godine osvojili su publiku širom sveta, a na ploči su se našle i pesme poput “Nobody”, “Pressure” i “Selector”. Krenuli su na veliku turneju odmah po izlasku albuma prvenca te su tri godine kasnije objavili album “Robots Rock Riot” na kojem su se takođe našli uspešni singlovi “Trouble”, “Rat Race” i “Rudeboy For Life”.

Bend je na krilima drugog albuma održao još energičnije koncerte širom sveta te su 2009. godine objavili “Shark Bites and Dog Fights”. “Union Black” je objavljen 2011. godine, a do tada su Skindred već osvojili pozornice od Velike Britanije, preko SAD-a do Rusije i Japana.

Bend je nezaustavljivo nastavio raditi na novom materijalu izdajući album za albumom – “Kill the Power” objavili su 2014. godine, “Volume” je usledio godinu kasnije, a “Big Things” su objavili prošle godine. Skindred su ponosni vlasnici nekoliko muzičkih nagrada, među kojima se posebno ističe ona za “Najbolji live bend” koju su osvojili 2011. godine na Metal Hammer Golden Gods Awards.

Trodnevne ulaznice za 14. po redu INmusic festival na zagrebačkom Jarunu mogu se kupiti po ceni od 67 evra, dok je cena sedmodnevne kamp ulaznice 33 evra.

(Visited 27 times, 1 visits today)