Skidajte besplatno i legalno nove albume naših bendova


Skidajte besplatno i legalno nove albume naših bendovaTrend postavljanja albuma na legalan daunloud uspešno se primio i na domaćoj sceni. Aktuelni albumi Partibrejkersa, Zemlje gruva, Obojenog programa, Ritma nereda… samo su neka od izdanja koja se mogu u celini skinuti s interneta….
I to legalno i besplatno.

DAUNLOUD – Rambo Amadeus je pre dve godine postavio na svoj sajt linkove za skidanje albuma „Hipišizik metafizik”, upućujući čestitke svima koji se „uprkos primamljivom mirisu besplatnog mp3 grožđa odluče da kupe original”. Danas je mnogo više izvođača koji publici daju „besplatno mp3 grožđe”, što preko svojih zvaničnih sajtova, što preko onlajn etiketa.

U tom kontekstu svakako prednjači “Exit” onlajn etiketa – na sajtu www.exitmusic.tv možete skinuti aktuelne albume nekih od najatraktivnijih domaćih bendova – Obojeni program besplatno je ponudio „Kosmos u tvom srcu”, Ritam nereda svoj „Paralelni svet”, Jarboli „Buđanje proleća”, E-play „Drago mi je da smo se upoznali”, Overdrive „Explode”… Takođe, “Exit” daje i dobar presek nove scene s izdanjima kao što su „Sve što vidim je prvi put” sastava Repetitor, „Amongst the People” Killo Killo bande, „Sredstva i veštine” Nežnog Dalibora…

Novu sezonu otvorio je lajv album „Krš i lom” Partibrejskersa, koji je snimljen na prošlogodišnjem koncertu u Domu omladine i objavljen ove godine u junu kao svojevrsni presek karijere benda. Kako je najavljeno, „Exit onlajn etiketa nastaviće da predstavlja najbolja imena domaće i regionalne scene, čiji će albumi biti dostupni za besplatan daunloud i aktivno će promovisati muzičare sa ovih prostora”.

I magazin “Popboks” pokrenuo je svoju onlajn etiketu Silos (www.popboks.com/silos), na kojoj je trenutno aktuelan sastav Fitnes, „of” projekat braće Furunović iz Popečitelja.

Naravno, mnogi bendovi i sami postavljaju svoju muziku na sajtove za preslušavanje, a sve češće i za besplatan daunloud. Na sajtu Zemlje gruva se tako može skinuti kompletan album „WTF is gruvlend?”, Marčelo je davao singlove sa svog novog albuma „Deca & Sunce”.

Uskoro novi album na Silosu

MODERNO – Uz Fitnes, pod Silos etiketom dostupni su i album “Song For You” sastava The Mothership Orchestra, debi album Zerkman Big Banga i maksi singl “Prokrastinacija” grupe Slaptrap. “Zadovoljni smo brojem daunlouda. Mi se trudimo i da svaki bend koji kod nas objavi album, dobije i podršku u promociji. Sad smo objavili Fitnes, a posle novogodišnjih praznika okačićemo novi album. U skladu s uređivačkom politikom Popboksa, trudimo se da to budu moderni i autorski originalni domaći bendovi”, kaže Aleksandar Pavlić, urednik Silosa.

Autor: A. Kalaba

    • Izvor: 24sata.rs
(Visited 1.166 times, 1 visits today)