Sjajna Alma Mićić večeras u KC Grad-u


Alma Mićić @ KC Grad, BeogradAlma Mićić, Beograđanka koja poslednjih 18 godina gradi izuzetno uspešnu muzičku karijeru u Americi, nastupiće sa svojim suprugom, gitaristom Raletom Mićićem i pijanistom Denijem Grisetom (Danny Grisset) večeras, 23. decembra u KC Grad-u.

Nakon sjajno primljenih Introducing Alma (2004) i Hours (2008), Alma je ove godine objavila treći album Tonight, koji je većinom autorskog karaktera uz nekoliko obrada nestandardnog materijala kao što su “Sweet Child of Mine” i “Roxanne”, kao i Bob Dilanova (Bob Dylan) “What Can I Do For You”.

Rale Mićić se smatra jednim od najoriginalnijih džez gitarista i kompozitora svoje generacije. Izdao je tri albuma do sada, Bridges (2003), Serbia (sa čuvenim trubačem Tomom Harelom (Tom Harrell), 2006) i 3 sa svojim triom (Skot Koli (Scot Colley) i Gregori Hačinson (Gregory Hutchinson), 2010.) Nedavno je završio snimanje i turneju sa grupom Toma Harela, projekat na kome se objedinjuje muzika Ravela i Debisija u džez aranžmanima.

Alma i Rale su poslednjih 13 godina izuzetno aktivni na njujorškoj muzičkoj sceni, gde su nastupali u klubovima kao što su Jazz Standard, Iridium i Village Vanguard i pokupili hvalospeve kritičara iz časopisa kao što su New York Times, Downbeat, Jazz Times i Jazzwise. Redovno nastupaju u Evropi i širom SAD.

Deni Griset je američki pijanista poreklom iz Los Anđelesa, koji je svoju karijeru izgradio u Njujorku sarađujući sa Vinsentom Haringom (Vincent Harring), Tom Harelom, Vanesom Rubin, Nikolasom Pajtonom (Nicholas Payton) i mnogim drugim. Izdao je tri albuma do sada kroz Criss Cross, a poslednje dve godine živi u Beču.

Ovaj jedinstveni trio će u specifičnom klupskom nastupu izvesti bogat i raznovrstan program koji će stilski pokriti sve od bebopa do soula, od autorskih kompozicija do obrada rok i pop klasika.

Ulaznice na dan koncerta iznose 800 RSD, dok je početak zakazan za 21:30h.

(Visited 111 times, 1 visits today)