Šišarke, Empathy i Gernika @ Klub Route 66 (Novi Sad)


Empathy @ Klub Route 66, Novi SadSubota četrnaesti, to vam je onaj dan posle petka trinaestog, Statler i Waldorf na „tajnom“ zadatku – špijunaža tri benda sa galerije kluba Route 66.

Mesto: Route 66, Novi Sad
Datum: 14. januar 2012.

Na prvom mestu da kažemo da je dobro što se kvalitet svirke ne meri brojem ljudi u publici.

Tri autorska benda za 99 dinara i opet ni to nije dovoljno da se animiraju Novosađani kad nisu u pitanju neka poznata imena muzičke scene Srbije. Mi smo sva tri benda slušale po prvi put i utisci su jako pozitivni.

Po nama, zvezde večeri su momci iz benda Empathy (Zrenjanin) i njihov mladi bubanjar ovom prilikom dobija čistu desetku za lakoću i umešnost sviranja sa svojih 17 godina. Svaka čast. No, da krenemo od početka.

Načekasmo se mi da počne svirka jer tek u 23.45h na binu su izašli momci iz benda Šišarke (Zrenjanin). Sviraju alternativni rok na maternjem jeziku. Iako su dosta mladi, kvalitet je neosporan kako u muzici, tako i u tekstovima. Ovom prilikom najavili su izlazak spota i albuma. Možda time budu uspeli više da zainteresuju Novosađane da ih čuju uživo neki sledeći put. Mi ćemo ih svakako slušati ponovo kad se ukaže prilika za to jer nam se svidelo to što smo čule.

Šišarke @ Klub Route 66, Novi Sad

Već pomenuti Empathy nastupali su drugi. U početku smo imali utisak da zvuče dobro, ali mala zamerka je bila što pevaju na engleskom. Kako su minuti odmicali ovaj mladi trio iz Zrenjanina sve više nas je oduševljavao. Tokom instrumentala koje su odsvirali definitivno smo došle do zaključka da bubanjar jede palice za doručak Wink. Statler (Andrea) smatra da imaju predispozicije za sjajnu karijeru. Waldorf (Ivy) se slaže sa ovom konstatacijom.

Treći bend koji je nastupao je Gernika iz Novog Sada. Poprilično žestoki, a opet i psihodelični što ih razlikuje od prethodna dva benda. Na binu su izašli dosta kasno, tek oko 2h posle ponoći te nismo ostale do kraja, ali smo čule dovoljno. Neki manji tehnički problemi na početku svirke nisu ih obeshrabrili da pokažu domaćoj publici šta znaju.

Gernika @ Klub Route 66, Novi Sad

Vreme je za ocene ovog događaja. Galerija se oglasila sledećim redosledom – Statler daje 8, Waldorf daje 8. Kad se sabere i podeli dođe mu čista osmica k’o suza.

(Visited 114 times, 1 visits today)