„Sirotinjsko carstvo“ za sitnu lovu


Partibrejkers - Sitna lova„Nađi nekog ko te voli – spasi svoj život goli!“, jasna i glasna poruka najnovijeg singla Partibrejkersa„Sitna Lova“, kao najava za njihov osmi studijski album Životinjsko Carstvo koji bi trebalo da se pojavi do leta. Za pesmu je snimljen i spot visokog kvaliteta, koji je premijerno prikazan na regionalnoj mreži MTV.

Spot je snimljen pod palicom režisera Vladimira Tagića na ulicama prestonice i obiluje jakim porukama socijalno – društvenog karaktera, provučenim kroz filter sveprisutne kritike. Atmosfera alternative, ulice i otpora nepravednoj realnosti dominira, a u prilog tome govore i kadrovi u kojima se pojavljuju, u obliku grafita, stihovi starijih pesama („Da li sam to ja“, „Ono što pokušavam…“ itd.). Spotu su doprineli i „glavni glumci“, a to su mladi skejteri iz Bora, kao i klinci iz beogradskog podzemlja.

Cane i ekipa ni ovoga puta, kao i nikada do sada, nisu razočarali verne obožavatelje i slušaoce. U pitanju je višedecenijski, tvrdi, beskompromisni rokerski zvuk u kojem dominira Antonova „definisana“ distorzija i neumoljiva tačnost ritam sekcije. Kao što je i sam zvuk lišen bilo kakve pomisli o komercijalizaciji i „umivanju“ u skladu sa diktatom današnjeg (uglavnom) neukusa na tržištu, tako nas i same reči odvraćaju od sveta u kome se sve može kupiti za „sitnu lovu“ i od prodaje samoga sebe. I na kraju uvek i samo ljubav kao ključ i okosnica svega.

Pored „Sitne Love“, objavljena su još četiri singla „Svakog Dana“, „Ne mogu da kapiram“, „Ljubav Ne Zaboravlja“ i „Šta Radiš“ u produkciji Borisa Mladenovića iz sastava Jarboli. Nove pesme, kao najava za predstojeći album, biće predstavljene publici, a neke su već predstavljene i na legendarnom Koncertu Godine u Novom Sadu u decembru 2013. godine.

(Visited 130 times, 1 visits today)