Šinobusi u Foxtrotu


ŠinobusiU petak, 2. novembra, u kafe klubu Foxtrot, jednom od najlepših i najoriginalnijih lokala u Novom Sadu, imaćete priliku da uživate u nastupu poznatog novosadskog rok – bluz benda Šinobusi, koji je po svom muzičkom izrazu jedinstvenom na ovim prostorima.

Bend je osnovan krajem 2001. godine u Novom Sadu. Od sredine 2005. godine, od kada počinju intenzivnije nastupati, Šinobusi su održali blizu 300 nastupa u klubovima i na festivalima u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Bugarskoj. Uglavnom izvode autorski materijal na srpskom jeziku, i to uglavnom o „vojvođansko – ravničarskim“ temama.

Prvi album pod nazivom “Nekad jurimo kroz polja, a nekad stojimo u stanicama” izdali su za City Records 2005. godine. Posle personalnih promena bend je objavio i drugi album „U pravcu jablanova“ u decembru 2007. za izdavačku kuću PGP RTS iz Beograda.

Takođe, kompilacija „Neki noviji klinci i…” na kojoj 21 novosadski bend obrađuje pesme kantautora Ðorda Balaševica, sadrži njihovu obradu pesmu „Život je more”. U martu 2010. godine je objavljen i treći album „Vagon za provetravanje tunela“, takođe za izdavačku kuću PGP RTS iz Beograda, a producent albuma je Petar Jelić (Yu Grupa). „Super bejbe“ je prvi singl sa novog albuma.

Materijal za četvrti album pod nazivom „Nebo do skaja“ je već pripremljen, a bend na njegovom snimanju radi od letos u „Studiu” u Futogu. Na njemu, umesto legendarnog Željka Đurđevca Žikse usnu harmoniku će svirati mlada i velika nada Stefan Stefanović – Gile. Nenad Patković će, pored gitara, svirati i hammond, pa će ovo, po svemu sudeći, biti jedan drugačiji album, koji ćemo sa zadovoljstvom preslušati u petak veče.

„Šinobuse“ čine: Milan Korać – (vokal, gitara), Nenad Patković – (gitara, hammond, prateći vokal), Stefan Stefanović Gile – (usna harmonika), Predrag Dmitrović – (bas gitara) i Đorđe Bubnjević – (bubnjevi).

Kafe klub Foxtrot postoji već 17 godina a poslednjih 10 godina neprekidno neguje kvalitetu klupsku muziku.

Dođite da putujemo zajedno kroz noć.

(Visited 62 times, 1 visits today)