Šinobusi & La Sed Gitana @ Studio M, Novi Sad


Šinobusi, Novi SadŠta da kažem o bendu koji me svaki put oduševi svojim pristupom i svirkom…

Mesto: Studio M
Vreme: Petak, 11. novembar 2011

U okviru Taktons-a (Takmičenje tonskih snimaka Novi Sad) nastupili su Šinobusi, nama i vama dobro poznati blues bend sa odličnim autorskim pesmama, jako dobro osmišljnom set listom u prepunom Studiju M, izmamili su mnogo više od aplauza. Izmamili su osmehe na licima ljudi u toj prohladnoj novembarskoj noći.

Prostor koji im izuzetno leži, pored legendarnog Foxtrot-a u kome su već sastavni deo kluba, akustičan prostor, sa dušom, svojstven velikanima koji su u njemu nastupali. A Šinobusi su bili velikani te večeri. Milanov glas i gitara, Nenadove gitarske bravure i majstorije, Žiksina usna harmonika kao vezivno tkivo, Peđine bas deonice i Đorđev ritam na bubnjevima nikoga nije mogao ostaviti ravnodušnim. Studio M je bio premali te večeri da primi sve poklonike kvalitetne muzike i ovog nadasve kvalitetnog benda.

Ređali su se pesme poput „Bluz novog dana“ koja je uveliko osvojila srca ljudi, „Super bejbe“, „U pravcu jablanova“, „Čamac na Tisi“, „Lađa“,…

Usledio je zajednički nastup sa flamenko grupom La Sed Gitana naizgled nemogućem spoju, ali iz iskustva kažem da tim momcima kada je muzika u pitanju ništa nije nemoguće. Krenuli su sjajno, publika oduševljena, iskreno mi je žao što zbog obaveza nisam mogao ostati do kraja.

Ali biće prilike da ponovo čujem i vidim taj spoj, a vama preporučujem da kad god vidite najavu za svirku Šinobusa obavezno prisustvujete…

(Visited 77 times, 1 visits today)