Sin Dejvida Bouvija pokreće književni klub za čitanje omiljenih knjiga svoga oca


Duncan Jones & David BowieDankan Džouns (Duncan Jones) pokrenuo je online književni klub posvećen omiljenim delima svetske literature u kojima je njegov otac Dejvid Bouvi (David Bowie) najviše uživao. 2013. godine na zvaničnom vebsajtu Dejvida Bouvija osvanuo je članak u kome je otkriveno njegovih „Top 100 knjiga“ među kojima su Veliki Getsbi, F. Skota Ficdžeralda, Bela buka (Don DeLilo), Pusta zemlja (Tomas S. Eliot), kao i Hoksmur Pitera Ekrojda koju je Džouns izabrao za prvu knjigu svog novoformiranog kluba.

„Moj otac je bio čitalačka zver. Neke od njegovih velikih ljubavi bili su boravci Pitera Ekrojda u istoriji Britanije i njenih gradova. Osećao sam da postoji obaveza da idem na isti književni maraton u znak poštovanja prema ocu“, izjavio je Džouns. Još je dodao da članovi ovog kluba imaju mogućnost do 1. februara da pročitaju knjigu pre nego što sledeća bude otkrivena.

Bouvijeva lista uključuje poznata dela kao što su 1984 Džordža Orvela, Na putu Džeka Keruaka, Paklena pomoranžda Entonija Bardžisa i Zavera budala Džona Kenedija Tula. Takođe, tu je i izbor koji uključuje muzičke, istorijske, okultne, kao i knjige posvećene umetnosti.

(Visited 230 times, 1 visits today)