Simply Red u Beogradu


Jedan od najvećih “mainstream” bendova svih vremena “Simply Red” 26. juna održaće koncert u Beogradu, na Kalemegdanu, u koprodukciji Arene Beograd i Avalon produkcije iz Skoplja.

Kalemegdan je odabran kao mesto održavanja jer je Beogradska arena u tom terminu zauzeta zbog priprema Univerzijade. Kako je najavljeno, bend je na oproštajnoj svetskoj turneji koja traje do leta 2010. godine na kojoj promoviše svoj poslednji dupli album pod nazivom “25 godina hitova Simply Red-a”.

Više detalja oko datuma i cene ulaznica biće poznato sredinom sledeće nedelje. Elegantne balade i pesme klasičnog pop-a grupe “Simply Red” predstavljaju pravu emocinalnu listu koja je potrebna za ova turbulentna vremena. Izuzetna karijera ovog benda traje već tri decenije; objavili su 10 studijskih albuma prodatih u preko 50 miliona primeraka širom sveta, sa preko 30 singlova koji su se našli među 40 najboljih numera britanske top-liste. Osvojili su veliki broj nagrada među kojima se uzdvajaju 3 Brit nagrade i specijalna Mobo nagrada. Dobili su priznanje koje je retkost za umetnike koji dolaze iz Velike Britanije, a to su čak dva hita na prvom mestu top-lista u Americi.

Album “Stars” bio je najprodavaniji album u Velikoj Britaniji dve godine za redom! Nastupali su uživo preko 1000 puta pred ukupno 10 miliona posetilaca. U februaru 2009. započeli su veliku turneju pod nazivom “Greatest Hits World tour”, kojom obeležavaju 25 godina od svog osnivanja. Do kraja 2010. nastupiće pred više od milion ljudi, a turneju započinju na Tajlandu, zatim slede Australija, Novi Zeland, Meksiko, Brazil, Čile i SAD, a potom se vraćaju u Evropu. Najava turneje obeležena je posebnim koncertom u O2 Areni u Londonu 3. decembra 2008, koji je bio potpuno rasprodat. Poslednji album grupe “Simply Red sa njihovim najvećim hitovima, “The Greatest Hits 25”, objavljen je u novembru prošle godine i sadrži 25 numera na 2 diska. U prodaji je i posebno izdanje u ograničenom broju primeraka, tzv. “Limited Edition”, koje sadrži 3 diska sa DVD-jem na kome se nalazi 25 pesama.

Izvor:

Nadlanu.com

(Visited 133 times, 1 visits today)