SideFields – „The Night Is Ours“


SideFieldsNova pesma londonskog sastava SideFields izašla je ovog leta i nosi naziv „The Night Is Ours“. Pored toga što je nova, ona je ujedno i debitantska. Uz pesmu je snimljen spot.

Pesma je mešavina mnogo stilova. Gitare zvukom i stilom podsećaju na surf rok, upliv i podrška ritam mašine na elektro pop, a pevanje je u maniru britanskog popa. Spot je snimljen „u pokretu“, noć na ulicama, šarenilo, prikaz benda, sve pomalo podseća na osamdesete godine. Sve to, u ne baš visokoj produkciji, ali srazmernoj trenutnom nivou i kvalitetu grupe.

SideFields je „indie“ projekat iz Londona koji sadrži eklektične ukuse i različite muzičke pozadine oslanjajući se na inspiracije iz tema urbane izolacije i propadanja.

Prvobitno jedinstven spoj roka i elektronike, SideFields nedavni materijali otkrivaju nove teksture ukorenjene u „noise/shoegaze/surf“ muzike. Sa zaraznom melodijom i spotom za numeru „The Night Is Ours“, pripremaju se za svoju prvu međunarodnu turneju bend nastavlja da bude svež i inovativan na sceni u Londonu.

Članovi benda su Itaj Kašti (Itai Kashti) – vokal i gitara, bas gitara, Marino Donati – bas gitara, prateći vokal i Ed Kontargiris – bubanj. Bendovi sa kojima ih najčešće porede su The Cure, The National, The Raveonettes i John Cale.

(Visited 61 times, 1 visits today)