Siddharta i Damir Urban snimili video „Strele v maju“


Siddharta i Urban Pevač grupe SiddhartaTomi M. i Damir Urban u „Strele v maju“ pričaju isti jezik pod istim nebom.

Slovenska industrial grupa Siddharta i jedan od najvećih hrvatskih muzičara današnjice Damir Urban, snimili su zajednički single „Strele v maju“. Singl se nalazi na albumu grupe Siddharta Ultra koji je za hrvatsku publiku objavio Dancing Bear Records, 26. februara.

Video spot „Strele v maju“ režirao je Matej Grginič.

Siddharta je prošlu godinu zaokružila sa impresivne dve decenije rada i sa bogatim i značajnim prisustvom na sceni. Veliku godišnjicu proslavili su sa dva albuma, Infra i Ultra.

Infra, prvi od dva slavljenička albuma objavljen je u leto 2015. godine za slovenačku etiketu Nikka, dok je to u Hrvatskoj učinio Dancing Bear Records. S albuma je tada skinut singl „Ledena“ koji je još jednom potvrdio status velikih grupe Siddharta. Kako se slavlje nastavilo, Siddharta je u novembru 2015. objavila nastavak priče tj. drugi album naslovljen Ultra koji je napokon objavljen i u Hrvatskoj, i to 26. februara kada je pušten u prodaju u Dancing Bear CD shop-ovima.

Album Ultra donosi 10 pesama, i upravo je s njega skinut singl „Strele v maju“ (feat. Urban). U tom singlu lako ćete prepoznati Urbanov snažan vokal koji ga je uz sličnu percepciju sveta, doba i aktualnih događanja i spojio sa grupom Siddharta.

Albume Infra i Ultra su članovi benda snimili u Studiu 13, vlastitom studiju u Ljubljani, a nakon 16 godina producentske palice se opet prihvatio Dejan Radičević.

Koncertnu promociju albuma Infra i Ultra’ Siddharta će održati 24. marta u Tvornici Kulture! Ulaznice su puštene u prodaju po ceni od 55 kuna. Na dan koncerta cena će iznositi 70 kuna. Kupiti se mogu u Tvornici Kulture te u sustavu Eventim.hr.

(Visited 469 times, 1 visits today)