sHpiritus mOvens – Novi spot „Leteti si hteo“


sHpiritus mOvensBend koji nije žanrovski određen, sHpiritus mOvens je karavanski bend, bend ulice, bend puteva i trgova. Blizak publici, blizak muzici.

Novi spot, objavljen u maju ove godine, sniman je u zimu 2011/2012 u Parizu. S obzirom da su veliki ljubitelji i poštovaoci francuske muzike, ne iznenađuje činjenica da je spot za pesmu “Leteti si hteo(Mare)” snimljen baš u Parizu.

Bend svira obrade nove francuske scene i nekoliko pesama velikana francuske muzike iz 70-ih i 80-ih. Takođe, sviraju i autorsku muziku mahom pod uticajem francuske muzike.

sHpiritus mOvens je nastao 2005. iz susreta Milana Pavlovića i Slobodana Manojlovića u Horu Španac, kada su otkrili zajedničku ljubav prema francuskoj muzici. Od 2006. sviraju po Beogradu i polako šire ekipu. Veliki broj muzičara prolazi kroz postavu sHm, neki ostajući duže neki kraće u bendu.

Bend nastupa tradicionalno na beogradskom Sajmu knjiga, svirao je u Novom Sadu, Zrenjaninu, Zaječaru, Smederevu na Pančevačkom mostu…

Dolaskom Dum Duma u bend početkom 2009. sHm po prvi put dobija bubnjara koji će kasnije biti osnova za dolazak ostalih muzičara, a i Dum će dati novi elan bendu. Leto 2010. obeležilo je nekoliko uličnih svirki na kraju Knez Mihajlove ulice, na ulicama Novoga Sada i Zrenjanina gde je isplivao dugo skrivani duh ulice sHpiritus mOvensa – u sastavu Milanče, Slobić, Dum, Đađ i Daewoo Racer.

Od zime 2010/2011. se ustoličila ekipa u sadašnjem sastavu, koliko na drugarskom toliko i na planu muzičkog ukusa. Đađ, Slobić, Dum i Grljuš su tako jula 2011. bili na mini turneji po crnogorskom primorju i Bosni, svirajući na ulicama, trgovima i u kafićima.

Veliki dan za bend bio je nastup kao predgrupa na koncertu ZAZ 24. avgusta u Petrovaradinu pred 15 000 ljudi. Jednoglasno pozitivne kritike za svirku, energiju, nastup i autorske pesme dale su nov polet da bend nastavi svojim putem u nove pobede.

Bend čine: Slobodan Slobić Manojlović – vokal, gitara, Nikola Dum Dum Radić – bubanj, perkusije, vokal, Slobodan Sloba Ivanović – harmonIka, melodika, Milan Đorđević Cancur – gitara i Pavle Mihailović Paja – truba.

(Visited 60 times, 1 visits today)