Shoplifters – promocija split singla u klubu Sonja


shoplifters_plakatU subotu 23. 03. klubu Sonja, novosadski pank rok bend Shoplifters održaće promociju svog novog izdanja, split singla sa kalifornijskim pank rok bendom White Flag.

Kao izdavači ovog projekta potpisane su muzičke kuće: Rad Girlfriend Records(USA), Deadlamb Records (Irska), Flix Records (Austrija), Strictly Commercial Records (Nemačka) i SKCNS.

Artwork za singl je uradio američki umetnik Rejmond Petibon (Raymond Pettibon) čiji crteži krase izdanja mnogih kultnih bendova (Black Flag, Minutmen, Sonic Youth, Foo Fighters, Firehose, OFF!…)

Pored koncerta Shopliftersa, publika će biti u prilici da čuje novi singl kao i materijal za novi, još uvek neobjavljeni album.

Shoplifters postoje od 2002. godine, samo nekoliko meseci od tada, njihova pesma „Cheap talk & cheap cigars“  našla se na kompilaciji „European pop punk virus vol.2” ( Stardumb records.) kao i pesme najboljih pank rok bendova u Evropi. U to vreme bend počinje da niže veliki broj svirki, a 2005. godine objavljuje svoj prvenac „Technicolor Melodies“ ( SKCNS), dok “Reach the Coast“, na kojem su radili zajedno sa beogradskim pank/hardkor bendom The Phonerings, izlazi 2009. godine. Iste godine bend je nastupio I na Exit festivalu.

2010. godine u bend dolazi novi pevač, nastavlja se rad na novim pesmama i broje novi nastupi, od kojih bi spomenuli sa kanadskim pank rokerima iz benda Real Mckenzies u septembru 2010. godine. Rad na demo snimcima za novi album obeležio je 2011. godinu…

Muziku Shopliftersa porede sa bendovima: Descendents, The Replacements, Lemonheads, Husker Du, The Smiths, Ramones, Posies, The Clash, Goo Goo Dolls, ALL, Farside, Dag Nasty

Bend čine: Nenad Gucunja (gitara/vokal), Petar Carević (bas gitara/prateći vokal), Nebojša Ćato (bubnjevi/prateći vokal) i Vojin Vučić (gitara/prateći vokal).

Limitirano izdanje će se prodavati po ceni od 500 dinara, dok je ulaz na promociju  besplatan. Piće će se prodavati po promotivnim cenama.

(Visited 62 times, 1 visits today)