Shining premijerno nastupa u Srbiji


Norveški sastav Shining nastupaće prvi put pred publikom u Srbiji i to 23. novembra u novosadskom Kulturnom centru Fabrika.

vaj sve popularniji avangardni sastav Shining, po prvi put će se susresti sa fanovima u našoj zemlji u okviru svoje predstojeće turneje. Black jazz petorka dolazi iz Osla, a osnovani su 1999. godine. Crpeći inspiraciju od umetnika na potezu od Džona Koltrejna (John Coltrane) do Nine Inch Nailsa, stvaraju muziku nazvanu ‘blackjazz’ čiji ih je istoimeni album iz 2010. doveo do najvećih svetskih medija, od Metal Hammera i Pitchforka do New York Timesa. Do sada su objavili osam studijskih izdanja, a najsvežije izdanje Animal ugledalo je svetlo dana 19. oktobra pod pokroviteljstvom Spinefarm Records etikete. Frontmen i jedini stalni član benda je saksofonista/gitarista/vokal Jørgen Munkeby, koji je radio i sa izvođačima poput Marty Friedmana, Ihsahna, Enslaveda i Emperora.

Nije baš česta prilika da nam u goste dolaze aktuelni i trenutno vrlo popularni bendovi, tako da ovaj koncert benda Shining sigurno predstavlja pravu poslasticu za sve fanove novog i modernog ekstremnog zvuka.

Podrška i specijalni gosti na koncertu biće bend AlithiA iz Australije, koji svoj zvuk karakterišu kao progressive tribal rock. Ovaj mladi bend već neko vreme privlači pažnju fanova i medija širom sveta, a u Novom Sadu će promovisati svoj novi album The Moon Has Fallen.

Ulaznice za ovaj spektakl su u prodaji i mogu se nabaviti putem GigsTix i Eventim prodajne mreže, kao i u Mungosu. Cene za njih su sledeće:
2.200din – pretprodaja
2.800din – na dan koncerta

(Visited 55 times, 1 visits today)