Shilpa Ray u Novom Sadu (nagradna igra)


Američka kantautorka čiji se muzički stil može opisati kao bluz pank na koji nije ostao imun ni veliki Nik Kejv (koji ju je poveo na evropsku turneju), Šilpa Rej (Shilpa Ray) održaće svoj premijerni koncert u Srbiji u sredu, 24. jula 2019. godine u Firchie Think Tank Studiju u Novom Sadu, a koncertna agencija Rock Svirke i ovoga puta ima nagradnu igru za vas.

Šilpa Rej (Shilpa Ray) je američka kantautorka čiji se muzički stil može opisati kao bluz pank. Upravo ovaj stil porede sa izvođačima kao što su Blondie, The Cramps i Screamin’ Jay Hawkins, dok njen vokal upoređuju sa Pati Smit (Patti Smith), Nikom Kejvom (Nick Cave) i Elom Ficdžerald (Ella Fitzgerald). Njen prvi projekat pod pseudonimom Beat the Devil objavljen je 2006. godine, ali je bend ubrzo raspušten nakon prvog i jedinog izdanja.

Nakon toga, Šilpa Rej je nastavila solo karijeru zajedno sa pratećim bendom Her Happy Hookers. Debi album novoformirane grupe „A Fish Hook An Open Eye“ objavljen je 2009. godine, a jedan od producenata bio je i Džej Braun (Jay). Usledio je 7’’ singl „Venus Shaver/Natural Selection“ što je prvo izdanje za Knitting Factory Records. Naredni dugosvirajući album sa bendom Her Happy Hookers „Teenage and Torture“ u januaru 2011. je ugledao svetlost dana. Ova ploča omogućila je muzičarki iz Bruklina evropsku turneju sa Nikom Kejvom (Nick Cave), kao i objavljivanje EP izdanja za njegovu etiketu Bad Seed LTD.

Kejv je 2013. godine objavio njen EP „It’s All Self Fellatio, Shilpa Ray“ nakon raspuštanja Her Happy Hookers i turneja gde je Šilpa nastupala sa Nick Cave and the Bad Seeds i Grinderman. Pored ovoga, njen bend je otvarao koncerte za Sharon Van Etten, Jon Spencer Blues Explosion i Nicole Atkins.

Zatim, Šilpa prelazi u Northern Spy Records za koje prvo objavljuje EP „Make Up/What a Diffr’nce A Day Makes“ na kojem se nalaze obrade pesama Lu Rida (Lou Reed) i Dine Vošington (Dinah Washington), odnosno LP ploču „Last Year’s Savage“. Naredni album „Door Girl“ je objavila 2017. godine.

Njeno aktuelno EP izdanje „Nihilism“ objavljeno je sredinom maja prošle godine i na njemu se nalaze dve pesme. Prva je „Shoot the Dying Horses“, dok je druga obrada „Is It My Body“.

Ulaznice za novosadsku svirku još uvek možete nabaviti po pretprodajnoj ceni od 1200 dinara, dok će sutra za cenu ulaznice biti potrebno izdvojiti 1500 dinara.

Koncertna agencija Rock Svirke vas nagrađuje. Pet čitalaca koji budu brzi i tačno odgovore na pitanje dobiće po jednu ulaznice za sutrašnji koncert. Odgovor je potrebno poslati na mejl adresu office@rocksvirke.com. Sa dobitnicima će biti kontaktirano mejlom, a na našoj fejsbuk strani objavićemo njihova imena.

Nagradno pitanje: „Ko u originalu izvodi pesmu „Is It My Body“ koju je Shilpa Ray obradila na svom aktuelnom EP izdanju?“

(Napomena: odgovore slati isključivo putem mejla, ne na fejsbuku; takođe molimo da se jave samo oni koji planiraju da idu, kako neko ne bi bio uskraćen za nagradu. U pitanju je spisak, tako da će isključivo moći da uđu osobe koje su nagradu dobile).


(Visited 95 times, 1 visits today)