Sezonu Vračar Rocks!-a sutra zatvaraju Kristali, Virvel i Wooden Ambulance


Kristali, Virvel i Wooden Ambulance @ Božidarac, BeogradPoslednji prolećni koncert iz serijala Vračar Rocks! održava se, kao i do sada, u Božidarcu, 1. juna u petak i nastupiće Kristali, Virvel i Wooden Ambulance.

Beogradski bend Kristali su, za 15 godina postojanja, izdali tri studijska i jedan lajv album. Osim starih hitova Kristali će beogradskoj publici predstaviti i nekoliko pesama sa novog albuma čiji je izlazak planiran na jesen.

Samo za publiku festivala Vračar Rocks! grupa Virvel izlazi iz studija gde sprema novo izdanje. Goste Božidarca očekuje upoznavanje sa novim materijalom, kao i pesme sa prethodna tri albuma.

Wooden Ambulance sebe opisuju ovako: to je „singer-songwriterski alter ego Gorana Grubišića, bubnjara subotičkog benda Ana Never. Za njegov muzički izraz kolokvijalno bi se moglo reći da spade u sferu alternativnog folk-rocka subotičko-horgoške peščare. To i jeste svojevrsna epigonska amerikana, muzika akustične gitare i zaludnog glasa.”

Početak koncerta očekuje se u 20:30 časova kada će svirati Wooden Ambulance, zatim Virvel i konačno Kristali.

Ulaznice po ceni od 400 dinara, mogu se kupiti na ulazu u Božidarac na dan koncerta.

Festival Vračar Rocks! počeo je 3. februara, održavao se svakog petka u Centru za kulturu Božidarac, a zatvara se 1. juna 2012. godine. Njegov cilj je podsticanje mladih da se bave muzikom, njihovo umrežavanje i međusobna saradnja bendova, kao i popularizacija domaće rock scene.

U nedavno renoviranoj sali, organizatori su želeli da, manje i vise afirmisanim bendovima, ponude prostor koji bi pružio visoke tehničke, idejne i medijske standarde za lajv nastup.

Na Vračar Rocks!-u, između ostalih, nastupili su:

Neozbiljni Pesimisti, Lude Krawe, Proces, Autopark, Bitipatibi, Splins, Block Out, Sharks, Snakes & Planes, One Big Hell, The Commandos, Tea Break, Six Pack, Divert, The Bite, Tobija, Irish Stew of Sindidun, Cassidy’s Brewery, Repetitor, Threesome, Kriške, Naked, Night Passage,Fandango, Sinestezija ,The Dibidus. Održan je i humanitarni concert „Rock ‘n’ Roll za Lanu,“ dvomesečnu bebu koja je obolela od tumora na mozgu, na kome su nastupili Veliki prezir, Stuttgart Online, Multietnička atrakcija, Naked, Jarboli, Repetitor, Zaa, Goribor i Svi na pod.

(Visited 70 times, 1 visits today)