Scorpions konačno u Srbiji!


Jedan od najtraženijih bendova rok scene Scorpions održaće koncert po prvi put u Srbiji, u Štark Areni (bivša Kombank) u Beogradu, 7. decembra 2017. godine u okviru svoje svetske turneje Crazy World Tour.

U više od 50 godina dugoj karijeri, jedna od najpoznatijih nemačkih grupa, prodala je preko 100 miliona albuma i opravdano se nalazi u Rock and Roll Holu slavnih. Proglašeni za heroje hevi metala i ambasadore roka, osvajali su brojne nagrade, uključujući dve World Music Awards i više Echo nagrada.

Njihove pesme “Still loving you” , “Wind of Change” i “Send me an Angel” postali su vanvremenski hitovi koji se i dan danas vrte na brojnim radio stanicama ali i pored neverovatnog uspeha ovih balada, Scorpions su prvenstveno hard rock bend koji donosi žestoku energiju na sceni.

Izraziti karijeru u ciframa benda kao Scorpions gotovo je nemoguća misija. Međutim, jedan broj treba spomenuti a to je više od 100 miliona prodatih albuma do danas što čini ovaj bend najuspešnijim rok bendom kontinentalne Evrope.

Veliki broj srebrnih, zlatnih i platinastih priznanja samo su jedan deo istorije Scorpionsa. Svirali su više hiljada koncerata na svim delovima planete. Bili su prvi zapadni rok bend koji je 1988. godine rasprodao pet koncerata u tadašnjem Lenjingradu. Takođe, pionirska dostignuća imaju i njihovi rani nastupi u Kini i Južnoj Aziji čime su otvorili vrata ostalim zapadnim bendovima.

Nastupom na festivalu Moscow Music Peace, 1989. godine, Scorpions su definitivno osvojili Rusiju kao i inspirisali Klausa Majnea da napiše numeru koja je ubrzo postala himna  pada gvozdene zavese – “Wind of Change”.

Tokom više od 50 godina duge karijere bilo je dosta magičnih momenata. Neki su zauvek zabeleženi na uživo albumima, neki na filmovima i video spotovima. Ovi momenti su zacementirali reputaciju Scorpionsa kao jednog od retkih bendova koji se uzdigao iznad gomile.
Cene karata su raspoređene u više kategorija i kreću se od 2.990 dinara što je najjeftinija karta do 4.790 dinara koliko iznosi cena karte za fan pit.

(Visited 164 times, 1 visits today)