Savo Kostić – kantautor iz Sočanice


Savo KostićSavo Kostić, kantautor iz Sočanice i član unplugged duo sastava, predstavio nam se nedavno sa novom pesmom pod nazivom „Bez cilja“ koju prati i spot čijoj je realizaciji doprineo Nemanja Milovanović.

Iako je veći deo deonica odsvirao sam, Kostiću su u izvođenju pesme pomogli Andrej Lazarević (gitara) i Stefan Mladenović (prateći vokal). Pesma je snimljena u Kostićevom studiju u Sočanici gde učestvuje u komponovanju i snimanju pesama i za druge izvođače.

Ono što je zanimljivo jeste da je ovo prvi put da se Savo Kostić usudio da stane pred mikrofon i snimi svoj vokal iako uživo peva već neko vreme. Instrumental pesme pokazuje iskustvo u kreiranju aranžmana, zvuči profesionalno i pokazuje kvalitet Kostićevog studija. Iz tog istog razloga postaje manje jasno zbog čega vokal pati u celoj priči. Emocija koju Kostić iznosi vodi nas u mračni svet konfuzije, besa, usamljenosti i patnje. Kostić se potrudio da pokaže sve što zna i ume da uradi u okviru rok, metal, pa čak i gotik metal stila uvodeći u pesmu deonice na klavijaturi koje podražavaju zvuk violine, horsko pevanje u maniru sastava „Nightwish“ i neizostavni solo na električnoj gitari. Zapravo, potrudio se u tolikoj meri da pesma zadobija oblik dokazivanja kojem fali malo više duše. Ono što je neosporivo jeste da Kostić poseduje talenat i da vredno radi. Ono što je preporučljivo jeste rad na autentičnom stilu.

(Visited 67 times, 1 visits today)