Sasquatch (USA) + Cardinal Point premijerno večeras u Dorćol Platz-u! (nagradna igra)


Sasquatch (USA) + Cardinal Point premijerno večeras u Dorćol Platz-uPsihodelični stoner metal bend Sasquatch iz Los Anđelesa (USA) nastupiće u četvrtak, 25. oktobra 2018. godine u klubu Dorćol Platz(Dobračina 59b) u organizaciji koncertne agencije RockSvirke.com sa početkom u 21 čas. Kao podrška jedan od najperspektivnih bendova iz Srbije, Cardinal Point iz Vranja.Ulaznice:
1000 RSD – na dan koncerta (25. oktobar)

Prodajna mesta: Eventim Serbia, GIGS TIX, DD Tickets, FELIX Shop, TC Sremska, Alternative Bar Low (Tadeuša Košćuška 28) i Dorćol Platz.

Bend Sasquatch dolazi iz Los Anđelesa, a njihov muzički stil je kombinacija elemenata metala, roka i psihodelije iz sedamdesetih godina prošlog veka.

Sastav je osnovan u Filadelfiji 2000. godine da bi se naredne godine preselili u Los Anđeles kada se gitarista Kit Gibs (Keith Gibbs) pridružio bubnjaru Riku Feranteu (Rick Ferrante) i basisti Klejtonu Čarlsu (Clayton Charles). Godine 2007. Čarls napušta grupu, a na njegovo mesto stiže Džejson Kazanova (Jason Casanova), a od prošle godine sa njima je novi bubnjar Kreg Rigs (Craig Riggs).

Muzika ovog trija našla se na mnogim filmovima, televizijskim emisijama i video igricama, kao što su Clerks, Sons of Anarchy, Dog the Bounty Hunter; Jersey Girl, The Supernatural, Viva La Bam… Samozvani debi album objavili su 2004., da bi dve godine kasnije svetu predstavili novo izdanje “II”. Nakon još dve ploče “III” (2010. godine) i “IV” (2013. godine), juna 2017. objavljuju peto studijsko izdanje “Maneuvers” za Mad Oak Records. U pitanju je najkoncizniji album benda do sada. Ponovo su sarađivali sa producentom Endrjuom Šnajderom (Andrew Schneider) koji je radio sa grupom na njihovom drugom izdanju.

Ono što fanovi mogu da čuju na aktuelnoj ploči jeste najzrelija i najinspirativnija kolekcija pesama koju su do sada objavili, sastavljenu kako od poznatih momenata koji greju srce, tako i od sjajnih heavy elemenata, kao i uvek. Nedvosmisleno, pažnja je posvećena pričanju evergrinovskih rokenrol priča o izgubljenoj ljubavi, mržnji, započinjanju veza i upropašćenim životima, uništenim domovima na jedan drugačiji način.
Album “Maneuvers” odlično je prošao kako kod publike tako i kod stručne kritike, te se našao na vrhovima završnih top lista mnogih medija širom sveta.

Cardinal Point je nastao početkom 2012. godine u Vranju. Pravac autorskih pesama moze da se okarakteriše kao “southern/heavy rock”.

Njihov debi album objavljen je 25. septembra 2015. godine, za izdavačku kuću „Nocturne media“, pod nazivom „Spit On Trust And Reliance“, koji sadrži 11 pesama + bonus track. Proglašen je za najbolji debi album za 2015. godinu, a nasao se i među 30 najboljih u regionu. Emitovan na radio stanicama širom Balkana i regoije kao i u Engleskoj, Francuskoj, Belgiji, USA, Rusiji, Nemačkoj.

„Mesmerized“: https://www.youtube.com/watch?v=-3_WOcvnl3s
„Inner Hate“: https://www.youtube.com/watch?v=l2UpWCkjtgQ
„Another“: https://www.youtube.com/watch?v=cF8C_9p4y7o
„My Lament“: https://www.youtube.com/watch?v=Dz_ofrVgaM0

Facebook: https://www.facebook.com/cardinalpointband
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCWGzE5cC9PIA1L9gEtKnIlw
SoundCloud: https://soundcloud.com/cardinalpoint
Instagram: https://www.instagram.com/cardinalpointband/
Deezer: https://www.deezer.com/us/artist/1251526
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1nG76JR0ugpNY8aQZiBuiE

Satnica:

  • 20:00 Ulaz
  • 21:00 Cardinal Point
  • 21:45 Sasquatch

Koncertna agencija Rock Svirke vas nagrađuje. Pet čitalaca koji budu brzi i tačno odgovore na pitanje dobiće po dve ulaznice za večerašnji koncert. Odgovor je potrebno napisati u komentaru ispod ovog teksta do 20 časova (Napomena: direktno na sajtu, ne na fejsbuku; takođe molimo da se jave samo oni koji planiraju da idu, kako neko ne bi bio uskraćen za nagradu. U pitanju je spisak, tako da će isključivo moći da uđu osobe koje su nagradu dobile).

Nagradno pitanje: „Kako se zove aktuelni studijski album grupe Sasquatch i predgrupe Cardinal Point?“

Ukoliko imate problema s postavljanjem komentara, molimo da pošaljete odgovor mejlom na office@rocksvirke.com. S dobitnicima će biti kontaktirano mejlom, a na našoj fejsbuk strani objavićemo njihova imena.

(Visited 51 times, 1 visits today)