Sarsaparilla na turneji u Srbiji


SarsaparillaSarsaparilla je bend sa pomalo neobičnom pozadinom. Ovaj folk/bluz/rok muzički sastav orginalno je nastao u Filadelfiji, a osnovao ga je Brandon Miller koji je sredinom devedestih godina prošlog veka počeo sa pisanjem pesama i tako otpočeo svoj muzički projekat.

Prošlo je nekoliko godina dok nije upoznao ljude koji su počeli da sviraju sa njim, a to su bili Adam Winokur (bas i produkcija), Nate Kowalski (bubnjevi) i Karl Rieders (klavijature). U ovom sastavu snimljena su prva dva albuma: “A Hike Unlike” (2007) i “Yardsale” (2008).

Tokom jedne solo turneje po Evropi, Brendon je odlučio da ostane u Berlinu uz obrazloženje da je tu više prirode, manje oružja i pivo je bolje. I sastav Sarsparille se tada menja, tako da u bendu počinju da sviraju Joe Smith iz Čikaga (bubnjevi i udaraljke) i Nikola Jeremić iz Beograda (klavijature).

Ova postava snima sledeća dva albuma: “Ebb” (2009) i “Dear Ancestors” (2010). Tokom prošle godine potpisali su ugovor sa izdavačkom kućom Revolver Distribution Service koja 2011. godine izdaje kompilaciju najboljih pesama pod nazivom “Everyone Here Seems So Familiar”.

Sastav trenutno nastupa kao trio i promoviše svoj novi album “In The Future All We Pay Is Attention” koji će se pojaviti ove godine.

U Srbiji će turneja početi sledećeg petka:

(Visited 51 times, 1 visits today)