Saopštenje za javnost KUD Idijota


Kud IdijotiDragi dragi i drage drage, iz našeg tabora stižu loše i dobre vijesti.

Loša vijest je da je naš pjevač Tusta obolio od raka koji je zahvatio grlo i pluća. To znači da je on trenutno na bolovanju za koje pretpostavljamo da će se protegnuti na iduću godinu, a nadamo se da će to biti i manje. Dobra vijest je da su prognoze za izlječenje dobre i svi smo po tom pitanju optimisti.

Tusta je već u bolnici i započeo je sa primanjem prvih doza kemoterapije, a u nastavku liječenja moguća je i primjena zračenja, no o tome će odlučiti konzilij liječnika koji prati njegovo zdravstveno stanje.

Po svemu tome ispada da je 26.02.2011. u Zelenom gaju u Sloveniji zadnji koncert koji je Tusta otpjevao s nama, u ovoj fazi karijere. Ostatak benda odlučio je nastaviti u reduciranoj formaciji – kao trio i nadamo se da je to samo privremeno. Većinu vokalnih dionica preuzeo je gitarista Sale Veruda, a pomažu i ostala dvojica, basista Bucolini i bubnjar Dejo.

Bend je u ovoj reduciranoj trio formaciji već održao od ranije ugovoreni nastup u Kopru 19.03.2011. koji je prošao odlično…taj koncert se, na neki način, pretvorio u koncert podrške Tusti. Dogovor medju nama je da se sa ovakvim radom nastavi i dalje u očekivanju Tustinog što skorijeg povratka u band.

Dakle, da rezimiram: dok je Tusta na bolovanju KUD IDIJOTI će nastupati kao trio. Svi koji žele sa nama sarađivati dobrodošli su, kao i do sada, a razumjet ćemo i suprotne stavove. Nadajući se sretnom ishodu, pozdrav svima od naše male družine,

Vaš Sale Veruda,
KUD IDIJOTI
U Puli, 02.04.2011.

(Visited 49 times, 1 visits today)