Santigold stiže na INmusic


Organizatori INmusic festivala koji se ove godine održava od 24. do 26. juna na zagrebačkom jezeru Jarun objavili su novo ime kojim pojačavaju ionako bogat muzički program. U pitanju je američka kantautorka Santigold.

Santigold spaja svoju raznoliku pozadinu i ukus u muzici sa pesmama koje zvuče drugačije i prepoznatljivo u isto vreme. Pre nego što je krenula u solističku karijeru, Santigold je stekla iskustvo u gotovo svim delovima muzičke industrije, od produkcije, autorskih pesama do rada u diskografiji. Spoj panka, regea, elektronike i indie roka jasan je u gotovo svim njenim pesmama, a svakim albumom osvaja sve više fanova širom sveta.

Već prvim singlovima „Creator“ i „L.E.S. Artistes“ osvojila je publiku i struku, a debitantski album Santogold objavila je 2008. godine. Album je osvojio top liste širom SAD-a i Velike Britanije, a časopis Rolling Stone je svrstao na visoko drugo mesto najboljih singlova iste godine. Sledeći studijski album Master of My Make-Believe objavila je 2012. godine, a najavljen je singlom „Go!“ koji je snimila s Karen O iz grupe Yeah Yeah Yeahs. Iste godine počela je raditi muziku za film „Igre gladi“, a njene pesme pojavile su se u seriji „Girls“, filmu „Gradovi od papira“ te brojnim drugima. Treći album 99¢ objavila je 2016. godine, a prošle godine je objavila kompilaciju I Don’t Want: The Gold Fire Sessions. Santigold je dosad što studijski što na koncertima sarađivala sa kolegama poput Bjork, M.I.A., Coldplay, Diplo, Jay-Z i brojnim drugima, a ovu sjajnu muzičarku fanovi iz regiona imaće priliku da čuju ovog leta na zagrebačkom Jarunu!

Santigold se pridružuje ionako impresivnom line-upu gde su još Suede, The Hives, The CureFoalsLPKurt Vile & The Violators , SkindredPeter Bjorn and JohnGarbage, te Franku Turneru & The Sleeping Souls  i drugima.

U prodaji su trodnevne ulaznice za 14. INmusic festival koje se mogu nabaviti putem službenog INmusic webshopa po ceni od 499 kn (+ troškovi transakcije), u preko 140 poslovnica OTP banke Hrvatska i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb) po ceni od 499 kn. Kamperske ulaznice za INmusic #14 dostupne su isključivo putem festivalskog webshopa po ceni od 250 kn (+ troškovi transakcije) do isteka zaliha.

(Visited 14 times, 1 visits today)