Samostalni referenti – koncert u Domu omladine


samostalni_referentiPopularni bend Samostalni referenti obeleži će 17 godina rada sada već tradicionalnim koncertom u klubu Doma omladine 19. januara 2013. godine.

Biće to ujedno i promocija njihovog prvog albuma, u okviru koje će nastupiti i 08.02. u Zagrebu i 09.02. u Ormožu (Slovenija). Kao gosti na koncertu najavljen je bend  Ničim izazvan.

Nakon skoro 16 godina „rada u ilegali“, nekoliko stotina koncerata i bez ijednog službenog nosača zvuka, Samostalni Referenti prošle godine objavili su prvi studijski album „The GreaTestis Hits koji je izašao krajem novembra 2011. godine. Njega možete besplatno skinuti sa regionalnog sajta MTV-ja.

Album je sniman skoro 4 godine, u beogradskom studiju „Underground“. Na njemu se nalazi 19 pesama, dakle nešto kao presek decenije i po sviranja. Snimljen i video spot za pesmu „Život je san“.

Samostalni referenti okupili su se još 1996. godine. Njihove energične svirke redovno privlače brojne fanove njihovog muzičkog izraza i ljubitelje neumornog „skankovanja“. Njihov zvuk predstavlja autentičnu, plesnu mešavinu ska i punk muzike, pojačanu violinom i harmonikom, instrumentima koji nisu uobičajena pojava u navedenim muzičkim pravcima. Svoj zvuk nazivaju Belgrade Turbo Ska.

Svirali su sa grupama NBG, Direktori, Atheist Rap, Elvis Jackson iz Slovenije, Bluekilla iz Nemačke…, nastupali su na festivalima po Srbiji i regionu, Skavillu, Beer Festu, Exit festivalu, a unazad nekoliko godina redovno održavaju koncerte i u Hrvatskoj. Svirali su i par koncerata u Slovačkoj.

Koncert počinje u 21 čas, a cena ulaznice iznosiće 400 dinara. Broj ulaznica ograničen je na 250.

(Visited 53 times, 1 visits today)