Samostalni koncert benda Gernika u Novom Sadu


GernikaSamostalni koncert, mladog ali veoma perspektivnog novosadskog autorskog benda Gernika održaće se večeras u klubu Materra Mesto (Futoška 66) sa početkom u 21 čas. Biće to presek njihov stvari sa EP Gernika koji su objavili ove godine kao i pesama koje će se naći na novom albumu koji se očekuje naredne godine. Ukoliko ne znate gde bi večeras, mislimo da je ovo sjajan predlog.

Gernika se okupila i svira od novembra 2007. u Novom Sadu. Nakon nekoliko promena u postavi, bend se organizovao kao četvorka i tako funkcioniše od aprila 2010. Nastupali su kako po demo festivalima (URM, ŠLF, GBOB, Come out and play@ck13…), tako i na drugim lokalnim muzičkim manifestacijama (FEP u Bačkoj Palanci, Hit Bg202, Sviraj malo svoje #2, Devojka koja voli život, itd). Njihov stil opisuju kao ”slobodan prelaz između tehnometala i ostrva”, šire poznat kao alternativni rok.

“Ovaj bend je ponudio publici svoje pesme tvrdog rok zvuka, dok su fanovi vikali, tapšali, skakali, slikali, a pozitivna i motivišuća atmosfera u ‘Kvoteru’ je dostigla svoj vrhunac. Desilo se ono što i frontmen benda, Vukašin Kartalović i kaže da mu je cilj – da se masa spoji sa muzičarima, da se desi razmene energije kroz muziku. Svirajući svoje omiljene stvari, ostao je zapažen trenutak kada su otpevali tekst koji je masa glasno ponavljala i koji je ostao zabeležen u prostorijama ‘Kvotera’ i koji i sada bruji u mislima, – ‘Nikad nisam bio deo njih, nikad nisam bio deo njih'” (Marijana Vranić, RockSvirke)

Ulaz na koncert je simboličnih 100 dinara.

(Visited 173 times, 1 visits today)