Sambora: Novi Album Bon Jovi-ja će sadržati ‘neke drugačije elemente’


bon-jovi-2013Nedavno smo pisali o mogućem dolasku i koncertu grupe Bon Jovi u Beogradu, tokom tekuće godine, o čemu možete pročitati ovde.

Kako se čini, na koncertu bismo pored dobro poznatih starih i nešto novijih hitova, poput „Wanted Dead or Alive“, „You give Love a Bad Name“ i „It’s My Life„, mogli zapevati i neke nove hitove, sa njihovog novog albuma.

„What About Now?“ treba svetlost dana da ugleda ovog proleća, sa glavnim singlom „Because We Can“ objavljenim 7. januara.

Nadolazeći „What About Now?“ će obeležiti muzičku „evoluciju“ benda, ali ne do te mere da bi mogao biti odbojan legijama fanova širom sveta. 
 
Gitarista Riči Sambora (Richie Sambora) je za Billboard izjavio kako „Džon (Jon Bon Jovi) i ja, kad se sastavimo, zvučimo kao Bon Jovi. Zvučimo kao mi. To je naprosto tako kako jeste i šta izađe iz nas izađe.“ 

Ali za „What About Now?„, koji treba da izađe ovog proleća, on kaže kako su se bend i ko-producent Džon Šenks (John Shanks) fokusirali na dinamici, a „samo u osnovi guramo produkciju malo više ili je umanjujemo, tako da smo malo više goli. To ide u oba smera kada je ovaj album u pitanju. Ogolili smo ga, neke elemente smo oduzeli, a dodali neke drugačije elemente.“ 

U međuvremenu, Sambora kaže da prvi singl na albumu, „Because We Can“, objavljen 7. januara, ukazuje na optimističan ton albuma. „Tekstovi su veoma pozitivni – očigledno „Because We Can“, „What About Now?“, vrlo su osnažujući i to je ono što smo pokušavali da postignemo. Trudili smo se da dobijemo neke pozitivne tekstove. Tu smo stigli.“

Bon Jovi će svetsku turneju započeti 9. februara u Ankasvilu (Uncasville), Konektikat, sa datumima zakazanim do kraja jula, koji uključuju dva nastupa u Južnoj Africi u maju, a istaknutim nastupom 16. juna na engleskom Isle of Wight Festivalu i dvo-večernji događaj na MetLife stadionu u Istočnom Ruterfordu, u Nju Džerziju (East Rutherford, New Jersey).

Sambora takođe i dalje gura svoj treći solo album, „Aftermath of the Lowdown“, koji je izašao u septembru prošle godine. Imao je nekoliko svirki radi promocije, i koristi novu verziju pesme „I’ll Always Walk Beside You“, sa Ališom Kiz(Alicia Keys) za klavirom ne bi li sakupio novac za akciju Crvenog Krsta Amerike radi olakšanja posledica super oluje Sendi na Istočnoj Obali.

Pesma se može preuzeti na www.richiesambora.com ili www.redcross.org

Sambora – čija majka živi sa njim u Los Anđelesu, dok se vrše popravke njenog doma u Point Plezantu u Nju Džerziju (Point Pleasant, NJ) — ​kaže da je on napisao pesmu za svoju ćerku, ali je preuzela novo značenje posle katastrofe. „Tekst se odgovarajuće odnosio i na mene ali i na Nju Džerzi, kao, ‘Uvek ću hodati pored tebe. Doći ću i pomoći’. Takve stvari „, objašnjava on.

Iznenada su izražene su stvari koje sam želeo da kažem o Nju Džerziju. Tekst se odjednom nekako izmenio.

Uključivanje Kizove, mađutim, bio je rezultat saradnje sa Samborom na njenom novom albumu, „Girl On Fire“. „Bio sam na snimanju („Aftermath of the Lowdown“) u Njujorku, u Ališinom studiju. Jednog dana je sišla do studija i rekla: ‘Da li bi mi učinio čast i svirao na mom albumu?’ Naravno, bio sam kao, ‘Naravno , draga moja.’ Ja sam njen veliki fan, broj jedan, i prijatelji smo i ona je divno ljudsko biće . Rekla je : ‘Da, ja ću svirati na pesmi za tebe, takođe’, i tako je završila svirajući u ovoj numeri. Nije uvrštena u moj album… Nije stigla da je uradi na vreme kako bi se pojavila na mom solo albumu, ali ću je označiti i okačiti sada, to je sigurno. “ 

(Visited 130 times, 1 visits today)