Saint Sister nastupaju kao predgrupa Lise Hanigan! (nagradna igra)


saint-sisterSaint Sister, duo nove generacije irskih kantautorki čiju muziku smeštaju u definiciju „atmosfolk“ – spoj vokalinih harmonija, sanjivog sinta i elektro – akustične harfe, nastupiće kao predgrupa na koncertu Lise Hanigan (Lisa Hannigan), u utorak, 28. marta sa početkom u 21 čas u Velikoj Sali Doma omladine Beograda i dan kasnije, u sredu, 29. marta u Firchie Think Tank Studio (Velika sala) od 21 čas.Morgan Mekintajer (Morgan MacIntyre) i Džema Doerti (Gemma Doherty) kao Saint Sister, od formiranja 2014. godine stvaraju muziku baziranu na keltskoj tradiciji harfe, folku ’60-tih i elektro popu. Njihove pesme opisuju kao pastoralno sanjalačke, njihove vokale kao opčinjavajuće i magične, sa otvorenim pogledom prema sint-elektru.

Nastupale su u Irskoj i USA, na festivalima Glastonbury, Latitude, Electric Picnic i kao predgrupa Vilu Batleru (Will Butler) iz Arcade Fire. Njihov debi EP Madrid koji su snimile u saradnji sa Aleksom Rajanom (Alex Ryan), basistom benda Hozier izašao je u novembru 2015.

Koncertna agencija RockSvirke i Lisa Hanigan vas nagrađuju. Tri čitaoca koji budu brzi i tačno odgovore na pitanje dobiće po jednu ulaznice za beogradski i novosadski koncert. Odgovor je potrebno napisati u komentaru (takođe i grad za koji se javljate) ispod ovog teksta do večeras i 23 časa (Napomena: direktno na sajtu, ne na fejsbuku; takođe molimo da se jave samo oni koji planiraju da idu, kako neko ne bi bio uskraćen za nagradu. U pitanju je spisak, tako da će isključivo moći da uđu osobe koje su nagradu dobile).

Nagradno pitanje: „Navedite ime benda iz Irske koji je nedavno imao seriju koncerata u Srbiji?“

Ukoliko imate problema s postavljanjem komentara, molimo da pošaljete odgovor mejlom na office@rocksvirke.com. S dobitnicima će biti kontaktirano mejlom, a na našoj fejsbuk strani objavićemo njihova imena.

(Visited 142 times, 1 visits today)