S3ngs i Voja Bešić Band večeras u Domu omladine (nagradna igra)


Voja Bešić Band & S3ngsVečeras, 25. aprila, u beogradskom Domu omladine (Klub) nastupiće bendovi S3ngs (Zagreb) i Voja Bešić Band (Beograd). Koncert će biti uvertira u kulturološku razmenu imeđu Beograda i Zagreba, odnosno Srbije i Hrvatske, u organizaciji koncertne agencije RockSvirke.

Voja Bešić Band postoji već godinu dana. Izdali su singl Boogaloo za Multimedia Music, sa dve pesme, „Donde Esta Maria“ i „Zaratustra“ u produkciji DivaneSound Studio.

Postavu benda čine sjajni Marko Milivojević (bubanj – EX EKV, Vlada Divljan), Đorđe Đuričko (bas – EX Sport i Reinkarnacija, Neurostenične lasice i The Dridgers), Slađana Vitezović Lu (vokal) i Voja Bešić (gitara i vokal – Svirao je gitaru, pevao i komponovao u grupama Bezobrazno zeleno, The Glissers, EKV Revisited, Voja Bešić Band (Beograd), Vojni orkestar kasarne Stevan Sinđelić (Niš), Los Lobos del Sur (Prag), orkestar samostana Santa Rosa de Lima (Matamoros), Đango, Collateral Damage i L.F.Ant (Njujork).

Voja Bešić je pisao muziku za dugometražne dokumentarne filmove Vrela krv i NY: Šest sati ranije. Pisao i izvodio muziku za pozorišnu predstavu Trojanke u produkciji Classic Stage Company (Njujork).

Piše kratke priče, vinjete i romane. Objavio dva romana: Gringo (2009.) i Kozinski (2012.) za izdavačku kuću Kornet.

S3ngs su rock’n’roll bend iz Zagreba koncertno aktivan na nacionaloj i regionalnoj sceni od kraja 2006. godine.

Uticaji: rock / brit pop / punk / yupunk-rock / indie

Sa kakvih 100-ak koncerata obišli su celu regiju, te započeli rad u studiju sa dva EP snimka Gledam Balkan sa balkona (2007) i S čim da te lupim? (2009). Na jesen 2010. godine izlazi dugo očekivani 1. album Moderno trijezan službeno izašao za nezavisnu etiketu OSA Media. Album je hvaljen i izrazito dobro prihvaćen sa strane kritike kao i publike, a u oktobru 2013-e, izlazi novi album: Costa S3ngsia.

Zabeleženi koncerti: INmusic festival 2007 / 2010, Arena Zagreb, dvorana Mladosti Rijeka, predgrupa Hladno pivo, Dom sportova predgrupa Manu Chao La Ventura, mnogi manji festivali i svi veći i manji gradovi Širom Hrvatske, Bosne i Slovenije.

Costa S3ngsia – naziv je drugog albuma izvrsnog mladog zagrebačkog rock banda S3ngs, kojeg su izdali 5. oktobra 2013. godine. Zvuk koji ga, za razliku od debi albuma, obeleževa ga širi, raznovrsniji i melodičniji, a za to su zaslužne dodatna gitara i klavijatura koje dodaju atmosferičnost.

Pesme se tematski protežu od ljubavnih i prijateljskih do socijalnih; prolaze kroz realnosti u kojoj živimo, ali i pozivaju na bolje sutra, zajedništvo i borbu protiv opšte letargije. Brod na naslovnici albuma simbolizira nezavisnost i putovanje S3ngsa kroz sve izazove i nedaće ovih zahtevnih vremena. Autor priznati akademski umetnik iz Leipzig-a, klasa VonBilderbergaKlausa, metropolit, umetnik, veliki fan S3ngsa i boem MarkusSchankermann, a vizalno je osmislio Ivor Tomljanović.

„S3ngs i dalje ostaju na razini najvećih nada hrvatskog rocka“ – A.Oremović, Večernji list

„Možemo samo konstatirati kako S3ngs, unatoč nepobitnim glazbenim kvalitetama, gardu i vokalnom obješenjaštvu i s drugim albumom, nakon solidnog debija „Moderno trijezan“ iz 2010. godine, ostaju zakinuti za šansu da postanu našom inačicom KaiserChiefsa ili da postignu stupanj popularnosti Aerodroma. Pjesme poput „Dođi“ „Polomiš sve“ ili „Na more“ na Otoku bi imale priliku postati hitovi ali ne i u ovoj baruštini“.

A. Dragaš, Jutarnji list

„Na materijalu smještenom negdje između britanskog indieja i zagrebačko – beogradske rock škole, S3ngsi su snimili nekoliko zaista fenomenalnih pjesama, gotovo bez iznimke usporenih na razinu srednjeg ili čak laganijeg tempa“ V. Harča (RTL)… samo su neki od komentara na njihov novi album.

Novi album S3ngsa možete besplatno preuzeti na službenoj stranici www.s3ngs.com, a bend početkom 2014-objavljuje i spot za novi singl „Što su jutros napravile“.

Koncertna agencija RockSvirke, bendovi S3ngs i Voja Bešić Band kao i Dom omladine vas nagrađuju. Pet čitaoca koji budu brzi i tačno odgovore na pitanje dobiće po dve karte za ovaj događaj. Odgovor je potrebno napisati u komentaru ispod ovog teksta do večeras u 19 časova (direktno na sajtu, ne na fejsbuku; takođe molimo da se jave samo oni koji planiraju da idu, kako neko ne bi bio uskraćen za nagradu. U pitanju je spisak, tako da će isključivo moći da uđu osobe koje su nagradu dobile).

Nagradno pitanje: U kom kultnom beogradskom bendu je svirao bubnjar Voja Bešić benda, Marko Milivojević?

Ukoliko imate problema s postavljanjem komentara, molimo da pošaljete odgovor mejlom na office@rocksvirke.com.

S dobitnicima će biti kontaktirano mejlom, a na našoj fejsbuk strani objavićemo njihova imena.

Satnica:

  • 21.30h VOJA BEŠIĆ BAND
  • 22.45h S3ngs

Ulaznice su u prodaji preko EVENTIM mreže od četvrtak 17. aprila. Pretrpodajna cena je 300 dinara, na dan koncerta 500 dinara!

(Visited 107 times, 1 visits today)