Rundek kod spomenika Šabanu najavljuje Nišvil


Darko RundekRundek Cargo trio posle nastupa 7. avgusta (21:00) na „Love festu“ na Letnjoj pozornici u Vrnjačkoj Banji, očekuje svirka 10. avgusta u Nišu u amfiteatru kod spomenika kralju romske muzike Šabanu Bajramoviću.

Naime, gitarista i pevač Darko Rundek, violinista Isabel i multiinstrumentalista Dušan Vranić nastupiće u iduću sredu (21:00) okviru programa na „River Stage-u“, koji je posvećen romskim izvođačima rođenim u Nišu i služi kao uvod u početak novog izdanja džez festivala Nišvil (Nisville) (11. do 14. avgusta).

Rundek je na Nišvilu nastupio u leto 2009. godine i u čast je tada nedavno preminulog kralja romske pesme Bajramovića izveo čuvenu pesmu „Đelem đelem“.

„Ne znam da li ćemo ovo izvesti dobro, ni kako će pjesma zvučati, ali ćemo je pjevati u čast kralja Šabana Bajramovića“, poručio je tada Rundek, pre nego što je sa Cargom orkestrom bio krenuo u emotivno izvođenje pesme koju je sa njima otpevalo i nekoliko hiljada Nišlija.

Pored toga na srpskoj letnjoj mini turneji, na kojoj promoviše aktuelni CD album „Plavi avion“, Rundek Cargo trio nastupa i 8. avgusta (20:30) u Užicu na platou kod hidrocentrale, kao i 9. avgusta (22:00) u somborskom „Cafe del sol“.

{youtube}nA8B8xh839Q{/youtube}

(Visited 37 times, 1 visits today)