Roker u Avganistanu


Branko Golubović-Golub, nekadašnji pevač popularnog pank-rok sastava „Goblini“ objavio je knjigu „Pisma iz Avganistana“ koja predstavlja njegova sećanja na boravak u Avganistanu. Pišući na iskren i šaljiv način, a prenoseći svoj pogled na život u dalekoj zemlji sa drugačijom kulturom, poznati roker se na ovaj način predstavlja publici u potpuno novom svetlu.

Golubović je nakon uspešne muzičke karijere koju je izgradio tokom devedesetih sa grupom „Goblini“, kao član italijanske nevladine organizacije „Intersos”, boravio u Avganistanu od početka 2003. do kraja 2006. godine. I sam zaprepašćen sopstvenom situacijom, Golub u ovoj knjizi vodi čitaoca kroz serijal priča, odnosno pisama, koja su često strašna, bizarna i ponekad smešna.

– Kada je reč o saobraćaju, ovo u životu nisam video. Na ulicama je totalni haos. Pravilo je da pravila nema! Jedino koje se poštuje: moraš da upališ četiri migavca kad si na kružnom ili na raskrsnici, a želiš da ideš pravo. Obilazi se sa svih strana – prenosi svoje utiske Branko Golubović u knjizi „Pisma iz Avganistana“, koja sutra treba da izađe iz štampe. Autor knjige poslednje tri godine živi u Šri Lanki, oženjen je i ima dvoje dece.

Svirka na promociji

Promocija ove knjige biće održana u petak, u Klubu studenata tehnike u Beogradu kada će nastupiti sastav „Gremlini“, a uz koje će Branko Golubović-Golub ponovo uzeti mikrofon u ruke i otpevati nekoliko pesama iz repertoara „Goblina“. Isto veče nastupiće i „Osvajači“, „Mašta bašta“, „Blaža i Kljunovi“.

Autor: N. Dž.

Izvor: Blic Online

(Visited 94 times, 1 visits today)