Rokaj! Fest Reloaded


Rokaj! Fest ReloadedKao što je već poznato da ovogodišnji Rokaj Fest se neće održati u predviđenom obliku i sa najavljenim line up-om, prenosimo da će se on ipak održati u petak, 8. juna u dvorištu Jedinstva (iza kluba Močvara na Savskom nasipu). Uz hedlajnere Gojira, Mastodon i Slayer koji će tamo nastupiti, u nastavnku programa u Močvari će svirati Father, Igut i Consecration.

SLAYER (S.A.D.)

Jedan od najvećih i najznačajnijih metal bendova svih vremena, kalifornijski Slayer, vraćaju se u Zagreb nešto više od godinu dana nakon koncerta u Areni. Bend osnovan 1982. godine slavi upravo 30. rođendan, a na evropskoj turneji obići će sve najveće festivale starog kontinenta, uz poneki samostalni nastup. Veliki proboj benda došao je albumom „Reign in Blood“ objavljenim 1986. i produciranim od Ricka Rubina, albumom koji se smatra jednim od najvažnijih u istoriji heavy metala i izdanja koje je inspirisalo razvoj death metala. Izdanjima koja su usledila, pogotovo „South Of Heaven“ i „Seasons In The Abyss“ Slayer je zacementirao status u „Big Four“ trash metala zajedno s Metallicom, Anthraxom i Megadethom.

Slayer u Zagreb stižu u postavi koju čine Kerry King, Tom Araya, Dave Lombardo i Gary Holt, kao zamjena za bolesnog Jeffa Hannemana, a na binu će izaći u 22 sata.

MASTODON (S.A.D.)

Miljenici kako žestoke, tako i indie rock publike, prošli su dugi put od malenih underground klubova Amerike do naslovnih uloga na najvećim festivalima. Bend koji su na turneje kao support vodili razni velikani od Metallice do Tool-a, ovu godinu provodi promovišući svoj fenomenalni poslednji studijski album „The Hunter“. Album je bio proglašen najboljim izdanjem godine u uglednim magazinima poput „Metal Hammer“-a, „Classic Rock“-a i „Rock Sound“-a. U Zagrebu će Mastodon, kao i Slayer, nastupiti s punom set listom i satnicom dugom kao na samostalnim koncertima, a na binu izlaze u 20:05.

GOJIRA (Francuska)

Francuski metalci jedan su od najznačajnijih novih bandova staroga kontinenta, fantastični muzičari koji spajaju na svojim albumima široku paletu uticaja od Pantere i Sepulture do Tool i Neurosis. Grupa od početka djeluje u istom sastavu, a žanrovski se kreću od technical death i trash metala do progressive. Na koncertu u dvorištvu Jedinstva će promovisati nedavno objavljeni album „L’Enfant Sauvage“ koji je kritika digla na pijedestal recenzijama poput „This isn’t just the next chapter for Gojira. It’s the next for heavy metal at large.“ Članovi Gojire odrasli su na jugu Francuske, u idiličnom prirodnom okruženju, pa otuda njihovi tekstovi s tematikom zaštite okoline i prirodnih katastrofa i više je puta povezivan s Greenpeace organizacijom. Njihov nastup poče će u 18:30.

Raspored nastupa je sledeći:

Dvorište Jedinstva:

  • 18:30 GOJIRA
  • 20:05 MASTODON
  • 22:00 SLAYER

Močvara:

  • 23:35 FATHER
  • 00:35 IGUT
  • 01:35 CONSECRATION

ULAZ SA ROKAJ ULAZNICAMA

Publika s kupljenim dnevnim ulaznicama za petak ili festivalskim ulaznicama Rokaja, mogu ulaziti na koncert Slayer/Mastodon/Gojira sa tim ulaznicama.

POVRAT ULAZNICA ZA ROKAJ

Svi kojima Slayer/Mastodon/Gojira paket nije dovoljno privlačan, dobiće naravno povrat novca za svoje Rokaj ulaznice. Povrat novca, isključivo na prodajnim mjestima gde su one kupljene, počeo je u petak 25. maja i traje 10 dana, zaključno s nedjeljom 03. juna uveče. Svi koji imaju dnevne ulaznice za četvrtak ili festivalske ulaznice, moći će ostvariti povrat novca u iznosu koji su platili za ulaznicu.
Oni koji su svoje ulaznice kupili u toku trajanja Records Store Day akcije, novac mogu dobiti isključivo na prodajnim mjestima gde je akcija ostvarena, na način kako je paket i kupljen, dakle 4 ulaznice trebaju biti vraćene za dobivanje 690 kn jer je tokom trajanja RSD akcije za 3 kupljene ulaznice, četvrta dobijena gratis.
Kupci ulaznica na štandu u Avenue Mallu svoj povrat novca mogu ostvariti u Tvornici Kulture.

(Visited 59 times, 1 visits today)