Rodžer Voters: Još jedna turneja i kraj!


Basista benda Pink Floyd Rodžer Voters (66) krenuće na jesen na turneju kojom će obeležiti 30 godina od pojave legendarnog albuma “The Wall”.

Voters će na turneji izvoditi muziku sa konceptualnog albuma, uz novu scenografiju kako bi priča “labavo zasnovana na njegovom životu” doprla do mlađe publike.

“Za 30 neobičnih godina od kada sam prvi put izveo ovaj album, on je za mene dobio neka nova značenja. Pre 30 godina, kada sam bio pomalo ljut i ne baš mladić, došao sam u odbrambenu poziciju pošto su me stvari plašile i shvatio sam da u toj ličnoj priči možda negde skrivena, poštoji alegorija za opštije teme, političke i društvene teme”, rekao je suosnivač, basista i autor pesama Pink Floyda.

Zbog toga je, kaže, odlučio da će pokušati da to izvede na novi način, uz neke stvari koje su koristili i pre mnogo godina.

Ipak, Voters je fanovima obećao da njegovi nastupi neće biti samo imitacija nekadašnjih koncerata benda, već da će na njima koristiti modernu tehnologiju koja će mu omogućiti efekte o kojima je osamdesetih i devedesetih samo mogao da sanja.

Severnoamerička turneja počeće 15. septembra u Torontu i trajaće do nastupa u Anahajmu u Kaliforniji 15. decembra, nakon čega će uslediti evropski deo turneje, kojom ujedno planira i da završi sa živim nastupima.

“Više nisam tako mlad. Ja nisam kao Bi-Bi King ili Madi Voters. Moj prijatelj Erik Klepton će svirati gitaru i biće na sceni dok ne umre, jer je to ono što on radi. Nisam veliki pevač niti instrumentalista ili šta god, ali još imam vatre u stomaku i nešto da kažem. U sebi imam labudovu pesmu i mislim da će ovo verovatno biti ona.”

(Beta/MONDO)

(Visited 78 times, 1 visits today)