Rodžer Voters i The Wall: “Fanove ću iznenaditi novom pesmom”


roger_waters01Rodžer Voters (Roger Waters), kompozitor, tekstopisac i koosnivač kultnog benda Pink Floyd, najavio je da će u okviru svoju produkcije “The Wall” na set listu dodati i novu pesmu pod nazivom “The Ballad Of Jean Charles de Menezes”. Voters na beogradsko Ušće dolazi 1. septembra, a turneja 2013. obuhvatiće 18 nastupa na otvorenom ili stadionskom prostoru, među kojima su i legendarna mesta poput Rome Olympic i Berlin stadiona kao i Amsterdamska arena.

Nova pesma “The Ballad Of Jean Charles de Menezes” govori o čoveku koji je upucan nakon pogrešne procene policije da je učestvovao u terorističkom napadu.

„Pesma mi se dopada. Izvodimo je nakon „Another Brick In The Wall II”. Smatram da je veliko iznenađenje ljudima jer ranije nisu imali priliku da je čuju uživo”, rekao je Voters.

“The Wall” je do sada prikazan 192 puta širom sveta pred više od 3.3 miliona obožavaoca čime se našao među najuspešnijim turnejama u istoriji roka. Za velike prostore na otvorenom Rodžer Voters je redizajnirao i podigao šou “The Wall” na još viši nivo, kreiravši vrhunski događaj sa jedinstvenim doživljajem za publiku bez obzira odakle se gleda i stvarajući produkciju koja prevazilazi sve do sada već viđeno.

Jako mi je drago što ćemo The Wall ponovo doneti u Evropu. Biće nam veoma zabavno. Preradio sam koncert kako bismo ga izneli na otvoreno. Stvarno je dobar. Još je pokretljiviji, dramatičniji i uzbudljiviji od nastupa za arene”, komentariše Voters novu evropsku turneju i dodaje: „Morao sam ponovo sve da razradim zbog stadiona, odnosno otvorenih prostora. Ovakav šou nije mogao biti stvoren pre 40 godina. Tada nismo mogli da ispunimo toliki prostor nudeći adekvatno emotivno, muzičko i scensko zadovoljstvo. Tehnologija se promenila, i sad je to moguće.”

Ulaznice su dostupne u pretprodaji za fanove preko zvaničnog sajta www.rogerwaters.com. U redovnoj prodaji se mogu kupiti po cenama od: parter 4500, fan pit 5500 i tribine 7500 dinara. Mogu se naći na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, „Ušće“ Shopping centra kao i putem sajtova: www.kombankarena.com, www.eventim

(Visited 61 times, 1 visits today)