Rođendanski koncert „Yu grupe“


Yu Grupa @ Spens, Novi SadNakon velikog rođendanskog nastupa u Beogradu, jedan od naših najpoznatijih domaćih rokenrol bendova „Yu grupa“, održaće 16. novembra u 20 časova koncert u maloj dvorani SPENS-a, u Novom Sadu.

Grupa je formirana pre više od 40 godina, tačnije još 1970.-te. Tokom četrdesetdvogodišnjeg rada grupe, Dragi i Žika Jelić su sarađivali sa brojnim domaćim bendovima i muzičarima, i svirali svugde „gde god je bilo struje“, kako u šali voli da kaže Žika Jelić. Tokom karijere objavili su desetak ploča i još uvek su aktivni na muzičkoj sceni.

„Što su Stonsi za rokenrol u svijetu, to je Yu Grupa za rokenrol u Srbiji.“Dragoljub Djuričić

Pesme: „Čudna šuma”, „Crni leptir”, ”Nona”, „Kosovski božur” i „Mali medved” samo su neke od numera koje su ostale urezane u istoriju jugoslovenskog roka, dok su za vreme karijere poznati domaći rokeri sarađivali su sa mnogim značajnim imenima srpske muzičke scene.

Ulaznice su, po ceni od 1.000 dinara (1.300 na ulazu u salu), puštene u pretprodaju 11. oktobra, na sledećim mestima u Novom Sadu: „Gigs Tix“ (Pariski magazin, suteren), „Bulevar Books“ (Bulevar oslobođenja 60, Aleksandar Bulevar Centar) i „Serendipiti“ knjižara (SPENS, prizemlje) kao i preko sajta “Gig stix“.

(Visited 71 times, 1 visits today)